GAZİANTEP'te, telefonla aradıkları kadına kendilerini polis olarak tanıtıp, 26 bin lirasını almak isteyen 3 kişi, polis tarafından yakalandı.
İstanbul'da oturan Cayide Y.'yi arayan 3 kişi, kendilerini polis olarak tanıtıp, terör örgütünün kimlik ve banka bilgilerine ulaştığını söyledi. Şüpheliler, operasyon için verdikleri hesaba 26 bin lira gönderilmesini istedi. Cayide Y., operasyonun gizli yürütüldüğü için konuyu kimseyle paylaşılmamasının istenmesi üzerine parayı, şüphelilerin verdiği hesaba yatırmak için bankaya gitti. Cayide Y.'nin tedirginliğini fark eden banka görevlileri, işlem yapmayıp durumu polise bildirdi.
İhbar üzerine çalışma başlatan polisler, şüphelilerin verdiği hesap bilgilerinin Gaziantep'te olduğunu belirledi. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nün bilgilendirilmesinin ardından harekete geçen polisler, para transferi yapılan hesabın 20 yaşındaki İbrahim A., 21 yaşındaki Abdülkadir E. ile 24 yaşındaki Servet Y. tarafından kullanıldığını saptadı. Polis ekipleri, adreslerine ulaşılan 3 şüpheliyi dün akşam saatlerinde düzenlenen operasyonla gözaltına aldı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada ise 13 bin 650 lira ile çok sayıda cep telefonu ele geçirildi.
Sorgulamalarında suçlamaları kabul etmeyen şüpheliler, 'iletişim cihazlarıyla dolandırıcılık' suçundan adliyeye sevk edildi.