Fatih YILMAZ/TOKAT,()-TOKAT'ta telefonla aradıkları kişileri kendilerini polis olarak tanıtıp dolandıran amca ile yeğeni, polisin takibi sonrası Amasya'da yakalandı. Tokat'a getirilen şüphelilerin kullandığı otomobilin motor kısmından 34 bin lira para ile altın çıktı.
Tokat'ta telefonla aradıkları kişilere kendilerini savcı ve polis olarak tanıtıp verdikleri hesap numaralarına para aktarmasını sağlayan dolandırıcılar, polisin kentte banka önlerinde önlem alması sonrası taktik değiştirdi. Geçtiğimiz hafta kent merkezinde yaşayan emekli öğretmen F.P.'yi arayarak kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, 'Kimlik bilgilerin terör örgütünün eline geçti, cinayet işlenirse suç senin üzerine kalacak' tehdidinde bulunarak para istedi. Ardından F.P. dolandırıcıların tarif ettiği Tokat Devlet Hastanesi arkasındaki bir aracın altına poşet içerisinde 22 bin lira ile 500 dolar bıraktı. F.P.'nin olay yerinden ayrılmasından sonra dolandırıcılar parayı alarak kaçtı. Bir süre sonra dolandırıldığını fark eden F.P. durumu polise bildirdi. Dolandırıcıların kaçtığı otomobili belirleyen Tokat polisi, çevre illerle koordine olarak şehir girişlerinde tedbirlerini arttırdı. Tokat'tan kaçan şüpheliler Amasya il girişinde polis tarafından yakalandı. M.D. (22) ile amcası A.D. (35) yakalandıkları araçla Tokat'a getirildi.
PARALAR OTOMOBİLİN MOTOR KISMINDA
Polis tarafından aracın motor kısmında yapılan aramalarda, 34 bin lira, 500 dolar, 6 altın bilezik, çok sayıda kredi kartı ve 4 cep telefonu ile sim kart ele geçirildi. Sorgularında Tokat'ın Reşadiye ilçesi ile birlikte Niğde ve Nevşehir'de benzer dolandırıcılık olaylarını işlediklerini açıklayan şüpheliler sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konuldu. Ele geçirilen para ile altınlar sahiplerine teslim edildi.

FOTOĞRAFLI