MERSİN'de polisin düzenlediği operasyonla 14 kişilik hırsızlık şebekesi çökertildi. Erdemli İlçesi'nde de Türk Telekom'a ait kabloları çalan hırsızlar, bölgede telefon sinyallerinin kesilmesi üzerine jandarma tarafından yakalandı.
Mersin'de polis tarafından düzenlenen operasyonla, liderliğini M.D.'nin yaptığı ileri sürülen 14 kişilik hırsızlık şebekesi çökertildi. M.D. ile birlikte gözaltına alınan M.E., A.K., R.D., R.A., B.K., A.C.B., T.T., H.S., O.K., B.Ş., Z.K., H.P. ve M.K.'nın 5 işyeri, 2 ev, 3 otomobilden hırsızlık yaptığı ve 1 motosikleti çaldığı saptandı. Şüphelilerin ayrıca, 'kasten silahla adam öldürmeye teşebbüs' ve 'yağma' olaylarına da karıştıkları belirlendi.
Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramada ise 1 kilo esrar, 10 cep telefonu, başkası adına düzenlenmiş 1 ehliyet, çalıntı motosiklete ait 1 ruhsat ele geçirildi.
Emniyette sorguları tamamlanan 14 şüpheli, adliyeye sevk edildi.
TELEKOM'UN KABLOSUNU ÇALDILAR
Erdemli İlçesi'nde ise Türk Telekom Şube Müdürlüğü'nün telefon sinyallerindeki kesinti üzerine ilçeye bağlı Akpınar Köyü civarına gönderilen jandarma ekipleri, 06 DR 6718 plakalı araçtakilerden şüphelendi. Jandarma, araç çevresinde yaptığı araştırmada 7 metre uzunluğunda 2 kesik telefon direği, 180 metre bakır telefon kablosu bulurken, kablo hırsızlığında kullanılan 1 ağaç testere ağzı, 3 çuval, 15 metre uzunluğunda elektrik kablosu, 2 çeki halatı, 6 çift eldiven ile 3 bıçak ele geçirdi.
Araçtaki O.Ö. gözaltına alınırken, bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeye alan jandarma, M.O. ve H.I.'nın da olaydan bir gün önce bölgeye giderek telefon direklerini kestiğini tespit etti. Bu kişiler de gözaltına aldı.
Türk Telekom'a ait kabloları çaldıkları iddia edilen Ö.O., M.O. ve H.I., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.