DENİZLİ'de kendini polis olarak tanıtan kimliği belirsiz kişi, cep telefonundan ulaştığı ev kadını 38 yaşındaki Servet Kaynak'ı kandırarak 300 lira ile 6 altın bileziğini alarak dolandırdı.
Fatih Mahallesi'nde yaşayan ev kadını Servet Kaynak'ı bugün saat 13.00 sıralarında arayan ve kendini polis olarak tanıtan kimliği belirsiz bir kişi, banka hesabının terör örgütünün eline geçtiğini, kocasının örgüte yardım ettiği gerekçesiyle tutuklandığı söyleyerek korkuttu. Paniğe kapılan Servet Kaynak'a asla telefonu kapatmamasını söyleyen dolandırıcı, kocasının suçsuz olduğunu bildiklerini, ancak terör örgütü üyelerinin yakalanması durumunda suçsuzluğunun ortaya çıkabileceğini, bu nedenle de düzenlenecek operasyona maddi destek sağlaması gerektiğini belirtti.
Kaynak bunun üzerine, kendisine söylenen, kent merkezindeki bir çocuk parkında bulunan çöp tenekesine, yanındaki 300 lira ile yaklaşık 10 bin lira değerindeki 6 altın bileziği bıraktı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Kaynak, döndüğünde para ve bileziği bulamadı. Polise giden Kaynak, şikayetçi oldu. Şüphelinin kimliğinin belirlenmesi ve yakalanması için çalışma başlatıldı.
Gözyaşı döken Servet Kaynak, "Bana eşimin terör örgütü kapsamında tutuklandığını, operasyon yapacaklarını söyledi. Telefonu kapatmamamı istedi. Parayı ve altınları çöpe attım. Daha sonra almışlar" dedi.

FOTOĞRAFLI