İZMİR,() - İZMİR'de cep telefonundan ulaştıkları kişilere kendilerini polis ve savcı gibi tanıtıp, hesaplarından terör örgütlerine para aktarıldığına inandırarak dolandırıcılık yaptığı ileri sürülen toplam 7 kişi yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerden 5'i tutuklandı.
Karşıyaka İlçesi Bostanlı semtinde yaşayan 3 kişiyi farklı zamanlarda arayıp, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, hesaplarından terör örgütlerine para aktarıldığına inandırdı. Dolandırıcılar, aradıkları kişilerden işlemler için hesaplarındaki tüm parayı istedi. Mağdurlar, ellerindeki tüm parayı şüphelilere teslim etti. Bu sırada ihbar üzerine harekete geçen polis, Alsancak semtinde şüpheliler İ.H.A., A.Ç., İ.H.Ö. ve İ.A.'yı yakaladı. Şüphelilerin yanlarındaki çantada 229 bin lira ile çeşitli ziynet eşyaları ele geçirildi. Aynı yöntemle dolandırıcılık yaptığı ileri sürülen Ö.A., M.A. ile N.K. da Bostanlı semtinde yakalandı.
Gözaltına alınan toplam 7 kişiden 2'si serbest bırakılırken, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 5 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

TH (AÖ/CK)