Mahir ALAN/ ADIYAMAN, () - ADIYAMAN’da, telefonda kendisini arayan ve polis olduğunu söyleyen kişilerin yönlendirmesi ile 50 bin lirayı parktaki çöp kutusuna, 10 bin lirayı da verilen banka hesabına yatıran 60 yaşındaki Abdurrahman Polat, dolandırıldığını yakınlarının ihbarıyla kendisine ulaşan polislerden öğrendi. 
Cep telefonundan kendilerini polis olarak tanıtan kişiler aradıkları Abdurrahman Polat'a, terör örgütü PKK'ya hesabından para transferi yapıldığını söyledi. Tedirgin olan ve PKK ile ilgisinin olmadığını söyleyen Polat'a kendisini polis olarak tanıtan kişiler bunun üzerine söylediklerini yapmasını istedi. Şüpheliler, banka hesabında 60 bin lira bulunduğunu öğrendikleri Polat'tan parayı hemen çekmesini istedi. Parasını çeken Polat, telefondaki kişilerin yönlendirmesi ile paranın 50 bin lirasını Demokrasi Parkı'nda bulunan çöp kovasına bırakırken, 10 bin lirasını ise verilen banka hesabına yatırdı.
Parayı yatırdıktan sonra banka şubesinden ayrılan Abdurrahman Polat, yakınlarının yaptığı ihbar üzerine gelen polislerin uyarısı ile dolandırıldığını anladı. Polat'ın parayı yatırdığı hesabının kime ait olduğunu araştırılırken, 50 bin lirayı ise parktaki çöp kovasında bulunamadı. Dolandırıldığını anlayan Polat şoke olurken, polis telefon dolandırıcılarının kimliğinin saptanarak yakalanması için çalışma başlattı.

MA (HK/RT) (FOTOĞRAFLI)