GAZİOSMANPAŞA’da telefonla aradıkları bir kişinin 9 bin lirasını almaya çalışan iki dolandırıcı polis tarafından yakalandı. Polisin takibinde bankaya giden ve para çekmiş gibi bir poşete kağıt parçalarını koyan mağdur M.A. telefondaki dolandırıcının yönlendirmesiyle bir sokağa girdi. Burada kendisini polis olarak tanıtarak içinde para olduğunu sandığı poşeti almaya gelen şüpheli suçüstü yakalandı. Gaziosmanpaşa’da M.A.'nın (59) ev telefonunu arayan dolandırıcı kendisini savcı olarak tanıttı. Telefondaki dolandırıcı M.A.’ya Diyarbakır’a gidip gitmediğini sorarak kimliğinin Diyarbakır’da terör örgütü üyeleri tarafından kullanıldığını söyledi. Telefon dolandırıcısı mağdura şüphelileri yakalamak için çok gizli bir operasyonun içinde olduğunu kimseye bir şey söylememesini daha sonra arayarak bankadan para çekmesi için kendisini yönlendireceklerini söyledi.
Cep telefonunu dolandırıcılara veren M.A. daha sonra arayan kişilerin dolandırıcı olma ihtimaline karşılık 155 Polis İmdat telefonunu arayarak yardım istedi. Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından şüphelileri yakalamak için plan hazırlandı. Polisler mağdura şüphelilerin bir kez daha aramaları haline söylediklerini kabul etmiş gibi yapmasını ve bankaya girerek para çekmiş gibi yapmasını istedi.
Kısa süre sonra telefon dolandırıcılarının bir kez daha araması üzerine plan devreye kondu. Mağdur bir bankaya gidip içinde kağıt parçaları olan bir poşetle dışarı çıktı. Polisin adım adım yaptığı takipte mağdur telefonda gelen talimatlara uyarak ıssız bir sokağa girdi. Az sonra sokak üzerinde mağdurun yanına gelen ve polis olduğunu söyleyen bir kişi elindeki poşeti istedi. Bu sırada gerçek polislerin operasyonuyla şüpheli gözaltına alındı.
Polis merkezine götürülen şüphelinin ifadesiyle olayla ilgili gözaltı sayısı 3’e yükseldi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.
(BB)