BİN SURİYELİ AKÇAKALE'YE GELDİ
Telabyad'daki çatışmalar artarak devam ederken, Suriyeliler ise ülkelerini terk etmeye başladı. Yoğun çatışmaların sürdüğü Telabyad'dan kaçan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık bin Suriyeli, mayınlı araziden geçerek Akçakale'ye geldi. Burada askerler tarafından durdurulan Suriyeliler, tekrar ülkelerine gönderildi. Çatışma seslerinin yoğunlaşmasının ardından Suriyeliler, tekrar mayınlı araziden geçerek Akçakale'ye geldi. Askerler tarafından toplu şekilde tutulan Suriyeliler, daha sonra kontrollü şekilde minibüslere bindirilerek Süleymanşah Konaklama Tesisi'ne götürüldü.
Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre ise El Kaide bağlantılı IŞİD mensuplarının, ilçenin güneyindeki mahallelerde konuşlandığı, evlerini terk etmeyen Suriyelileri öldürecekleri tehdidinin ardından Suriyelilerin Türkiye'ye geldiği iddia edildi.
Güvenlik güçleri de sınır hattında önlemlerini artırdı.
'SINIRA YAKLAŞMAYIN' ANONSLARI YAPILIYOR
Çatışmalar üzerine Akçakale Kaymakamlığı, güvenlik gerekçesiyle vatandaşların sınıra yaklaşmamaları konusunda uyarı anonsları yaptırdı. Belediye hoparlörlerinden yapılan uyarı anonsunda, "Suriye'de yaşanan iç karışıklıklar sonucu Akçakale İlçesi'nin sıfır noktasında bulunan Telabyad İlçesi'ne bağlı bulunan yerlerde ÖSO ile bir grup arasında çatışmalar meydana gelmektedir. Bu sebeple vatandaşlarımızın can ve mal emniyeti bakımından sınır hattına yaklaşmamaları ve sıfır noktasında ikamet edenlerin mecbur kalmadıkça ikametlerinden çıkmamaları önemle duyurulur" denildi.