Ali AKSOYER/İSTANBUL() İSTANBUL’da kiraladıkları otomobillere yedek anahtar yaptırıp ardından GPS cihazı taktıran, işleri bitmiş gibi geri verdikten bir hafta sonra araçları çalan ikisi kadın 5 kişi polis tarafından yakalandı. Şüphelilerin dikkat çekmemek için kiralama şirketlerinin araçlarını geri verdikten en az 10 gün sonra kendi taktıkları GPS cihazı sayesinde yerlerini tespit edip çaldıkları öğrenildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler son yılların en ilginç otomobil hırsızlık çetesini çökertti. Birbiri ardına araçları çalınan oto kiralama şirketlerinin şikayetleri üzerine soruşturma başlatan polis kısa süre sonra şüphelilerin oyununu bozdu. Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri çalınan otomobillerin hepsinin 10 gün önce aynı kişiler tarafından kiralandığını tespit etti. Hırsızlığın bu kişiler tarafından yapıldığı ihtimali üzerine aranmaya başlanan ikisi kadın 5 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Oto Hırsızlık Büro Amirliği'nde sorgulanan şüphelilerin oyununu polis ortaya çıkardı. Şüphelilerin parasını ödeyerek bir haftalığına araçları kiraladıklarını daha sonra bunlara yedek anahtar yaptırıp GPS cihazı taktırdıkları öğrenildi. Daha sonra işleri bitmiş gibi aracı kiralama şirketine geri veren şüphelilerin 10 gün bekledikten sonra taktıkları GPS cihazından gelen verilerle otomobilin yerini tespit edip çaldıkları belirlendi.

Polisteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden K.B.(30), M.B.(22) ve M.E.(22) tutuklanarak cezaevine konuldu. Şüphelilerden Y.E.(26) ile S.T.(19) ise serbest bırakıldı.

(FOTOĞRAFLI)