Ruhan YALÇIN / TEKİRDAĞ, () - TEKİRDAĞ’da, yaşları 15 ile 21 arasında değişen 2’si kız 7 kişi, kiraladıkları otomobille gelip adliye binası karşındaki beyaz eşya mağazasını soydu. Cam kapısını kaldırım taşıyla kırıp mağazadan dizüstü bilgisayar, cep telefonu ve kasadaki paraları alan şüphelilerden birinin sol bacağının diz seviyesinden kesik olduğu için koltuk değneği kullandığı anlaşıldı.
Olay, dün gece yarısı Orta Camii Mahallesi’ndeki adliye hizmet binasının olduğu Yunusbey Caddesi üzerinde meydana geldi. Otomobille sokak üzerine gelen 2’si genç kız 7 kişi, beyaz eşya mağazasının cam kapısını kaldırım taşıyla kırıp içeri girdi. Tezgah üzerindeki 10 cep telefonu, 10  dizüstü bilgisayar ve kasadaki 3 bin 900 lirayı alan şüpheliler kaçmak üzereyken, sesleri duyan adliye binasında nöbetçi polis memuru havaya ateş ederek şüphelileri yakalamaya çalıştı. Mağazanın içinde kalan 15 yaşındaki D.T. yakalanırken, diğer şüpheliler geldikleri otomobille kaçtı.
SOL BACAĞI YOK, OTOMOBİLİ KULLANIYOR
Polis memuru telsiz anonsuyla şüphelilerin mağaza soyup kaçtığını ekipleri bildirdi. Bunun üzerine plakası belirlenen otomobili takibe alan polis ekipleri aracı Değirmenaltı Mahallesi’nde durdurdu. Yakalanacağını anlayan 3 şüpheli araçtan inerek yaya olarak kaçmaya çalışırken yakalandı. Diğer üç şüpheli ise kaçmayı başardı. Yakalanan şüpheliler arasında İstanbul’dan kiraladıkları otomatik vites otomobili kullandığı belirlenen ve sol bacağı diz seviyesinden kesik olduğu için koltuk değneği kullanan M.Ö. polis ekiplerini şaşkına çevirdi.
Gözaltına alındıktan sonra Çarşı Polis Merkezi’ne getirilen 21 yaşındaki koltuk değnekli M.Ö., 17 yaşındaki E.S. ile 15 yaşındaki kız şüpheliler İ.D. ve D.T.’nin ifadeleri alındı. İstanbul’dan araç kiralayıp soygun yaptıklarını itiraf eden şüphelilerin hırsızlıktan sabıkalı olduğu, kız şüpheli İ.D.’nin ise yetiştirme yurdundan firar ettiği tespit edildi.
GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI
Polis yaya olarak kaçmayı başaran 3 şüphelinin peşine düşerken, soygun anları beyaz eşya mağazasının güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde cam kapıyı kaldırım taşıyla kıran şüphelilerin içeriden dizüstü bilgisayar, cep telefonu ve kasadaki  paraları çaldığı, polis memurunun da mağaza içindeki şüpheliyi yakaladığı görülüyor.
MAĞAZA SAHİBİNE TESLİM EDİLDİ
Polis ekipleri, şüphelilerin kaçarken yol kenarına attığı cep telefonu ve dizüstü bilgisayarlar ile kasadan çalınan paraları mağaza sahibine teslim etti. Olayla ilgili  soruşturma sürüyor.
RY(LK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)