ZONGULDAK'ta, işlettiği tekel bayiinde, 'bira', 'meyve suyu' gibi şifrelerle uyuşturucu sattığı suçlamasıyla tutuklu yargılanan Serkan Çiçek, suçlamayı kabul etti. Tutuksuz yargılanan ve başka bir uyuşturucu suçundan hüküm giyen eşi Aslı Çiçek ise tekel bayiinin kendisine ait olduğunu ve kimseye uyuşturu satmadığını ileri sürdü.
Polisin geçen Mayıs ayında yaptığı uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 21 şüpheliden 6'sı tutuklanırken, 15'i tutuksuz yarılanmak üzere serbest bırakıldı. Tutuklu sanıklar Ahmet Lermi, Ufuk Çiçek, Mustafa Dombay, Sedat Barut, Tolga Kocasoy ve Yıldıray Pehlivan, 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak, sağlamak, kullanmak' suçlamasıyla açılan davada ilk kez hakim karşısına çıktı.
Daha önce başka bir uyuşturucu suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası alması nedeniyle tutuklu olan Aslı Çiçek ile diğer tutuksuz sanıklar da duruşmada hazır bulundu.
Soruşturma kapsamında yapılan telefon dinlemelerinde bonzai, jameika, extasy gibi uyuşturucu maddeleri için 'bira', 'meyve suyu', 'davul' ve 'kitap' gibi şifreler kullandığı belirlenen sanıkları, duruşmada kendilerini savundu.
'BORÇLARI OLDUĞU İÇİN UYUŞTURUCU SATTIM'
Tutuklu sanık Serkan Çiçek, işlettiği tekel bayiinde uyuşturucu sattığını kabul ederek, "Ferhat Açık ve Yıldıray Pehlivan yanıma geldi. Borçları olduğunu söylediler, beni ikna ettiler. Biz de bu nedenle uyuşturucu sattık. Benim için uyuşturucu sattıkları yönündeki beyanları doğru değildir. Bu devirde kimse kimse için uyuşturucu satmaz. Ferhat Açık bizden 10 liraya aldığı uyuşturucuyu arkadaşına 30 liraya satıyordu" dedi.
'KİMSEYE UYUŞTURUCU SATMADIM'
Tutuksuz yargılanan, ancak başka bir uyuşturucu suçundan hüküm giyen Serkan Çiçek'in eşi Aslı Çiçek ise eşinin aksine suçlamayı kabul etmedi. Tekel bayiinin kendisine ait olduğunu belirten Aslı Çiçek, "Tekel bayii benim adımadır. Ben burada içki satıyorum, kimseye uyuşturucu satmadım. Ancak isimlerini bilmediğim 2 kişi dükkâna gelip benden uyuşturucu istediler. Ben de onları pas pas sopasıyla vurup kovaladım. Eşimin dükkânda uyuşturucu sattığından haberim yoktu. Ancak içtiğini biliyordum, bu nedenle bir çok kez evde kavga çıkmıştı" dedi.
'UYUŞTURUCU SATSAM YERİN ALTINDA NE İŞİM VAR'
Tutuklu sanık maden işçisi Mustafa Dombay da yerin 460 metre altında çalıştığını belirterek, "Uyuşturucu satsam yerin 460 metre altına girer miyim, akıl var mantık var" diyerek suçlamayı kabul etmedi. Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi.
Mahkeme heyeti sanıklardan Ahmet Lermi ve Ufuk Çiçek'i tahliye ederken, diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

FOTOĞRAFLI