ESKİŞEHİR'de, kuzenini tehdit ettiği suçlamasıyla tutuksuz yargılanan 24 yaşındaki A.İ.Ş., 1740 lira adli para cezasına çarptırıldı, ardından duruşmadaki iyi hali göz önünde bulundurarak hükmün açıklaması  geri bırakıldı. Mahkeme hakimi, ayrıca sanığın, Ramazan Bayramı'nda bir paket çikolata ile mağdurun ailesini ziyaret etmesine, faturasını da denetimli serbestlik bürosuna ibraz etmesine karar verdi.
8 Aralık 2013 tarihinde meydana gelen olayda, aralarında husumet bulunan A.İ.Ş. ile dayısının oğlu 32 yaşındaki E.A. arasında tartışma çıktı. İddiaya göre A.İ.Ş., kuzeni  E.A.'ya küfür edip, öldürmekle tehdit etti. E.A.'nın şikayeti üzerine A.İ.Ş. hakkında Eskişehir 4'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde 'tehdit ve hakaret' suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
Tutuksuz yargılanan sanık A.İ.Ş., suçlamaları kabul etmeyerek, "O benim dayımın oğlu olur. Bana odun getirmişti. Kendisi istemediği için parasını ödememiştim. Ancak sağda-solda odunların parasını ödemediğimi söyleyince gidip kendisi ile konuştum. Tehdit ve hakaret etmedim" dedi.
Sanıktan şikayetçi olan E.A. ise "Kendisine odun getirmiştim. Ancak ücretini vermedi diye hiçbir yerde konuşmadım. Olay günü bana telefon ederek nerede olduğumu sordu. Evde olduğumu söyleyince 'Çık dışarıya vuruşacağız' dedi. Ben de sokağa inerek gelmesini bekledim. Geldiğinde bana saldırdı. Eskişehir'de beni yaşatmayacağını söyledi. Bana ve aileme küfür etti. Şikayetçiyim" diye konuştu.
Eskişehir 4'üncü Sulh Ceza Mahkemesi hakimi Kemal Karanfil, sanık A.İ.Ş.'yi 1740 lira adli para cezasına çarptırdı, ardından duruşmadaki iyi halini göz önünde bulundurarak hükmün açıklamasının geri bırakılmasına karar verdi. Hakim Karanfil, ayrıca sanığın, önümüzdeki Ramazan Bayramı'nda hediyelik çikolata paketi ile mağdurun ailesini ziyaret etmesine ve faturasını da denetimli serbestlik bürosuna ibraz etmekle yükümlü tutulmasına karar verdi.

KA(EK/SS)