BİNGÖL'ün Genç İlçesi Yayla Köyü'nde rahatsızlanınca kaldırıldığı hastanede 5 aylık hamile olduğu ortaya çıkan 19 yaşındaki zihinsel engelli B.Ç., ile ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılığın hazırladığı fezleke Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilirken, B.Ç.'ye tecavüz ettiği öne sürülen kimliği tespit edilen firari kişi hakkında tutuklama kararı çıkartıldı. Devlet korumasına alınan B.Ç. ise, kız bebek dünyaya getirdi.
Genç Cumhuriyet Başsavcılığı, tecavüze uğrayarak hamile kalan zihinsel engelli B.Ç., ile ilgili soruşturmasını tamamlayarak hazırladığı fezlekeyi Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Soruşturma sırasında B.Ç.'nin psikologlar eşliğinde ifadesini bir kez daha alan ve cinsel istismar şüphesi ile 3 kişinin fotoğraflarını gösteren savcılık, bir kişiyi teşhis etmesinden sonra, bununla ilgili Genç Sulh Ceza Mahkemesi tutuklama kararı verdi. Bu kişinin görüldüğü yerde yakalanarak tutuklanması istemiyle 81 ile yazı gönderildi.
Soruşturmayı tamamlayarak hazırladığı fezlekeyi Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderen Genç Cumhuriyet Başsavcılığı, doğum yaparak bir kız çocuğu olan B.Ç.'nin bebeğinden DNA testi için örnekler aldırdı. Soruşturma dosyasındaki gizlilik kararı nedeniyle fezlekenin detayları hakkında bilgi verilmezken, kamu davası açılması halinde gizlilik kararının kaldırılacağı belirtildi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın da dahil olduğu soruşturma kapsamında devlet koruması altına alınan B.Ç., ile ilgili hazırlanan fezleke kısa sürede iddianameye dönüştürülüp kamu davası açılacak.

FA(GG/İD)