ANTALYA'da kaçırıp evlendiği 26 yaşındaki H.B.'ye evliliği süresince şiddet uyguladığı, boşandıktan sonra da kaçırıp ormanlık alanda tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan İbrahim K. ile arkadaşı Dinçer K., 24'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Polisteki ifadesinde 9 Nisan 2013 günü eski eşi İbrahim Koz tarafından telefonla arandığını belirten H.B. şunları anlattı:
"Eski eşim kızımızın hasta olduğunu söyledi. Ben de kızımı görmek için şehir merkezindeki bir alışveriş merkezinin önüne gittim. Bu sırada arkamdan gelen servis minibüsüne zorla bindirildim. Aracın içinde eski eşim ve arkadaşı vardı. Şehir merkezinden çıkana kadar bağırmamam için ağzımı kapattılar. Daha sonra Mazıdağı bölgesinde ıssız bir yere minibüsü park ettiler. Bu esnada eski eşim üzerimdeki giysileri çıkarmaya çalıştı. Direnmem nedeniyle başarılı olamayınca bana tokat atıp, 'Senin hayatını karartacağım' dedi. Bu esnada arkadaşı gelerek ellerimi tuttu."
EŞİ SİGARA YAKIP SEYRETMİŞ
İlk önce eski eşinin kendisine tecavüz ettiğini ileri süren H.B., "Eski eşim işini bitirince arkadaşına işaret ederek, 'Sıra sende' dedi. Bunun üzerine Dinçer K. da tecavüz etti. Eski eşim de sigara yakıp bizi izledi. Bu sırada Dinçer K., 'Herkesle kendi isteğinle yatıyorsun. Bizimle yatmışsın çok mu. Biri eski eşin biri de arkadaşı ne olacak sanki' dedi" diye konuştu.
İNTİHAR ETMEK İSTEMİŞ
H.D., Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki bugünkü ifadesinde ise şunları söyledi:
"Polise gitmemem konusunda ölümle tehdit ettiler. Daha sonra aynı minibüsle şehir merkezine bırakıp kaçtılar. İntihar etmeyi düşündüm. Yakınlarıma veda mesajları attım. Bu sırada eski eşim kızımı benim yanıma getirdi. Kendisiyle vedalaştım. Sonra yakınlarım benden habersiz polise haber vermiş. Ben de kararımı değiştirip şikayetçi oldum. Benim asıl endişem 8 yaşındaki kızımın bu ahlaksız adamın yanında kalması. Belki de bana yapılan iğrençliği çocuğuma yapmaya kalkacaklar."
H.B.'yi iffetsizlikle suçlayan İbrahim Koz ve Dinçer Kara ise, "H.B. bizimle rızasıyla ilişkiye girdi. Kendisini zorlamadık, tehdit etmedik. Sırf daha sonra rahat hareket etmek için böyle bir iftirada bulundu. Beraatimizi ve tahliyemizi talep ediyoruz" dedi.
İNDİRİM UYGULANMADI
Mahkeme kısa aranın ardından İbrahim Koz ile Dinçer Kara'ya, 'tecavüz' suçundan önce 15'er yıl hapis verdi. Mahkeme, olay sonrası H.B.'nin ruh sağlığı bozulduğu için bu cezayı 18'er yıla çıkardı. Mahkeme ayrıca iki sanığı 'hürriyeti tahdit' suçundan da 6'şar yıl hapse mahkum etti. Mahkeme, sanıkların cezasında indirim yapmadı.
'YENİ BİR YAŞAM İSTİYORUM'
Duruşma sonrası yaptığı açıklamada yeni bir hayata başlamak istediğini belirten H.B., “Yeni bir yaşama başlamak istiyorum. Çocuğumla birlikte artık uzak bir şehirde, kendime yeni yaşam kurmak istiyorum. Eski kocama verilen ceza sonunda derin bir oh çekerek 'Adalet yerini buldu' dedim. Allah beni bir daha o adamla karşılaştırmasın" diye konuştu.
'BU CEZA ÖRNEK OLSUN'
H.B.'nin avukatı Ahmet Çevik ise cezalarda indirim değil, artırım yapıldığına dikkat çekerek şu değerlendirmeyi yaptı:
"H.B. uzun süredir sıkıntı içindeydi. Şimdi biraz rahatladı. Adalet yerini bulmuştur. Elbette dava bitmedi. Muhtemelen temyize gideceklerdir. Ancak bu ceza bazılarına örnek olsun. Bir kadına tecavüz etmek istediklerinde bir daha düşünmeleri gereken bir karar verilmiştir. Bu arada Antalya Barosu Kadın Hakları Kurulu'nun H.B.'ye verdiği destek unutulamaz. Müdahillik talepleri kabul edilmese bile, en azından orada olarak H.B.'ye manevi destek verişlerdir."