ERZURUM'da, tecavüze uğradığını iddia ederek aralarında eski sevgilisinin de bulunduğu 5 kişinin tutuklanmasına neden olan Atatürk Üniversitesi öğrencisi 20 yaşındaki A.K., iftira attığı ortaya çıkınca sanık oldu. 'İftira' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak' suçlarından 55 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan A.K., "Eski sevgilimi başka kızla görünce zoruma gitti. Öç almak için iftira attım. Çok pişmanım" dedi.
Atatürk Üniversitesi'ne bağlı Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencisi A.K., aynı okuldan 22 yaşındaki T.O. ile sevgili oldu. 25 Haziran günü polise başvuran A.K., bir süre önce ayrıldığı sevgilisi T.O. ile birlikte gece bekar evlerine gittiklerini, onun ve arkadaşları K.C. (30), Y.Y. (32), A.K. (33) ve B.K.'nın (39) kendisine tecavüz ettiği ileri sürdü. Bunun üzerine polis tarafından gözaltına alınan 5 kişi, 29 Haziran günü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Eski sevgilisi ile birlikte alkol aldıklarını anlatan A.K. savcılıkta o gece ile ilgili ifade verirken, "Evde bir odaya geçip uyudum. Gözlerimi açtığımda üzerimde sadece tişört ve hırkam vardı. T.O., yanımda çıplak halde yatıyordu. Sonra sarhoşluğun etkisiyle tekrar uyurken K.C., benimle cinsel ilişkiye giriyordu. 'Ağabey, dur yapma' dememe rağmen devam etti. Aradan yarım saat geçmeden Y.Y., üzerindekileri çıkararak yanıma geldi ve ilişkiye girdi. Sabah, adı A.K. olan benimle cinsel ilişkide bulundu. Evde bulunan B.K. ise benimle ilişkiye girmedi, ancak kalçalarımı okşayarak tacizde bulundu" iddialarında bulundu.
5 sanık, 'mağdurun ruh ve beden sağlığını bozacak şekilde nitelikli cinsel saldırı', 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından 16 Ekim 2012 günü Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 28 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmaya başlandı.
Sanıklardan T.O., "A.K. ile karı- koca gibiydik. Olay günü beraber gezdik. Arkadaşların evine gittik, yine ilişkiye girdik. A.K. sabah beni uyandırdı. Kol kola girdik okula gittik" dedi.
Mahkemede şikayetinden vazgeçen üniversite öğrencisi A.K., sanıklara iftira attığını söyledi. Bunun üzerine mahkeme, tutuklu 5 kişiyi tahliye etti ve genç kadın hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
İFTİRA YÜZÜNDEN SANIK OLDU
Mahkemenin savcılığa suç duyurusunda bulunması üzerine üniversiteli A. K. hakkında Erzurum 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'iftira' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından dava açıldı. Hazırlanan iddianamede 'iftira' suçundan 7.5 yıldan 30 yıla kadar, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan da 5 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istendi.
Bugün yapılan duruşmada, A.K.'nın iftirası üzerine 3.5 ay hapis yatan 5 kişi, şikayetçi olmadıklarını bildirdi. Tutuksuz yargılanan A.K. ise "T.O. ile aynı okulda okuduğumuz için 4-5 ay birlikte olduk. Bir süre sonra T. beni terk etti. Başka bir kızla okula gelince çok zoruma gitti. Olay günü T.O. ve K.C. ile kendi isteğimle birlikte oldum. O gece alkollüydüm. Kızdığım için hepsinden şikayetçi oldum. Gerçekten çok pişmanım. Öç almak için iftira attım. Yaptığımdan dolayı pişmanım özür diliyorum" diye konuştu.
Mahkeme, duruşmayı, kararını açıklamak üzere 5 Aralık tarihine erteledi.