İZMİR’de, Ege Üniversitesi'nde çalışan 2 çocuk babası 37 yaşındaki Cihat Y., üniversite öğrencisi 24 yaşındaki P.Y.’ye adlı kıza yolda saldırıp, tecavüz etmeye kalkıştığı suçlamasıyla yargılandığı davada, 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Davaya konu olay, 2012 yılında, İzmir’in Bornova İlçesi'nde meydana geldi. Eşinden ayrılan ve Ege Üniversitesi'nde çalışan Cihat Y., yolda elinde valizle, kendisine sırtı dönük olarak yürüyen ünüversite öğrencisi P.Y.’yi yere düşürüp, iç çamaşırını yırttı. Genç kız, kendisine cinsel saldırıda bulunan kişiyle bir yandan boğuşurken, bir yandan da bağırıp çevredekilerden yardım istedi. P.Y.’nin bağırması üzerine paniğe kapılan Cihat Y., kaçmamaya başladı. Polis ve çevredekiler tarafından kovalamaca sonucu yakalanan Cihat Y. gözaltına alındı. Polis ekipleri, P.Y.’nin yırtılan iç çamaşırının parçasını da olay yerinde buldu. Savcıya ve nöbetçi mahkemeye verdiği ifadede, P.Y.’yi Antalya’dan gelmesini beklediği ve almaya gittiği misafiri sandığını iddia eden Cihat Y. tutuklandı. İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında dava açılan Cihat Y., bir süre sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Yargılamanın başında ifade veren P.Y., "Antalya'dan bir arkadaşımın yanına misafir olarak İzmir'e geldim. Servis ile meydanda indim. Yolda yürürken, arkamdan birinin geldiğini farkettim. Bu kişi benim üzerime yürüyüp, beni yere düşürdü. Aniden üzerimde bulunan elbisenin altından elini soktu, iç çamaşırımı yırttı. Bağırıp yardım istedim. Aramızda itişme ve boğuşma yaşandı. Gözlüğünü alıp kırdım. Kaçmak istedi. Kolundan tutup buna engel olmak istedim. Ancak kurtulup kaçtı. Vatandaşlar ile polis koşup yakaladı. Ben kendisini tanımıyorum, şikayetçiyim" dedi.
İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan mahkemeye gönderilen raporda raporda P.Y.'nin, olaydan dolayı ruh salığının bozulmadığının anlaşıldığı bildirildi.
İzmir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın karar duruşmasına, sadece sanık Cihat Y. ile avukatı katıldı. Üzerine atılı suçlamayı kabul etmeyen Cihat Y. beraatini istedi. Mahkeme heyeti, sanığı önce 9 yıl hapis cezasına çarptırdı. Cezasını önce 4 yıl, ardından da 3 yıl 9 ay hapse indirdi.

BK(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)
---
Cihat Y.: Cihat Yılmaz
P.Y.: Perihan Yaşar