Hümeyra PARDELİ/ERZURUM, () - ERZURUM'da bir mobilya mağazasında çalışan 32 yaşındaki Emine Karataş'a tecavüz ettikten sonra eşarpla boğarak öldürmekten tutuklu yargılanan Ahmet Topal, ömür boyu hapis ve 14 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, 5 Aralık 2013 günü merkez Yakutiye ilçesindeki Taşmescit Mahallesi Kuşbaz Sokak 33 numaralı metruk binada meydana geldi. Nafiye- Remzi Karataş çiftinin 6 çocuğundan biri olan Emine Karataş, Tahtacılar Caddesi'ndeki işyerinden çıktıktan sonra Kars Kapı semtindeki evine varamadan kayıplara karıştı. Bir gün sonra metruk binada cesedi bulunan Emine Karataş, yapılan otopsinin ardından toprağa verildi. Karataş'ın ölümüyle ilgili daha önce aynı iş yerinden çalışan 24 yaşındaki evli ve 1 çocuk babası Ahmet Topal gözaltına alındı daha sonra da tutuklandı. Emine Karataş'ın öldürüldüğü metruk bina mahalle halkının tepkisi üzerine belediye tarafından yıkıldı. Otopsi raprunda Emine Karataş'ın tecavüz edildikten sonra eşarpla boğularak öldürüldüğü belirlendi.
'Kasten öldürme' suçundan ağrılaştırılmış müebbet, 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan 7-12 yıl, 'gece vakti yağma' suçundan ise 10-15 yıl arası hapis cezası istemiyle yargılanan Ahmet Topal, bugün 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde karar duruşmasına çıktı. Suçlamaları bu duruşmada kabul etmeyen Ahmet Topal son söz olarak "Ben yapmadım, vicdanım rahat" dedi.
Mahkeme heyeti, Ahmet Topal'ı 'bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak için kasten insan öldürme' suçundan önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, daha sonra inkar etse de soruşturma aşamasındaki ikrarı ve geçmişte sabıkasız olması nedeniyle indirim yapılarak ömür boyu hapis cezasına mahkum edildi. Heyet, Ahmet Topal'ı 'geceleyin yağma' suçundan 8 yıl 4 ay, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs suçundan da 6 yıl 3 ay olmak üzere toplam 14 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırdı.

HP(KS/AK) (FOTOĞRAFLI)