DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'nde 20 yaşındaki N.Y.'yi kaçırıp, şiddet uygulayarak tecavüz ettiği iddia edilen ve uyuşturucu bağımlısı olduğu belirtilen T.A. hakkında 7 ay önce açılan soruşturma sürüyor. Kadın Sığınma Evi'nde kalan N.Y.'nin ise ailesinin yanına dönmek istediği, ancak şüpheli yakalanmadığı için korkusundan evine dönemediği belirtildi.
Geçen Ağustos ayında Yenişehir Polis Merkezine gelen N.Y., kaçırılarak tecavüze uğradığını öne sürüp polise sığındı. Olayla ilgili ifadesi alınan N.Y., Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde yaşadığını belirterek, "Sürekli beni istemeye gelen T.A., Mart ayında evime gelerek beni zorla kaçırıp, Diyarbakır'a getirdi. Ailem bu kişi hakkında şikayetçi oldu. Diyarbakır'a getirildiğimde, bana zorla imam nikahı kıydı. Beni polis merkezine götürerek, kendi isteğimle kaçtığım yönünde ifade verdirtti. Sonra beni Silvan'da adresini bilmediğim bir yere götürdü. Bu adreste beni zorla tutmaya başladı" dedi.
DAYAK ATARAK TECAVÜZ EDİYORDU
Silvan'a gittikten sonra şüphelinin kendisiyle zorla ilişkiye girdiğini belirten N.Y. şunları anlattı:
"Ben kendisiyle ilişkiye girmediğim zaman dayak atarak, hakaret ve tehdit ediyordu. Daha sonra zorla cinsel ilişkiye giriyordu. Elinden kurtulmak için çok çabaladım. Ancak sürekli kapıyı üzerime kilitliyordu. En son kaçtığım gün beni darp ederek, zorla cinsel ilişkiye girdi. Beni dövdükten sonra evden ayrıldı. Kontrol ettiğimde kapıyı kilitlemediğini fark ettim ve kaçarak Diyarbakır'a geldim. Burada polis karakoluna sığındım." Şüphelinin işyeri adresini de polislere veren ve can güvenliği olmadığı için kadın sığınma evine gitmek istediğini belirten N.Y., muayene için hastaneye sevk edildi. Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde muayene edilen N.Y.'nin vücudunda çok sayıda darp izi tespit edildi. N.Y., muayenenin ardından Kadın Sığınma Evi'ne yerleştirilirken, şüpheli hakkında 'Cinsel saldırı', 'Kasten yaralama', 'Hakaret', 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'Tehdit' iddialarıyla soruşturma başlatıldı.
N.Y.'nin avukatı şüpheli hakkında Türkiye geneli yakalama kararı çıkarılmasını istedi. Diyarbakır'da kadın sığınma evine yerleştirilen N.Y.'nin, şüpheli yakalanmadığı için evine dönmeye korktuğu belirtilirken, 7 aydan bu yana devam eden soruşturma da henüz tamamlanmadı. Mağdur N.Y.'nin ailesinin yanına dönmek istediği, ancak şüphelinin kendisine zarar vermesinden korktuğu için kadın sığınma evinde kalma süresinin uzatıldığı kaydedildi.
Şüphelinin uyuşturucu bağımlısı olduğunu ve mağdureye zorla uyuşturucu vermek istediğini belirten Avukat Gülşen Özbek, yapılan başvuruya rağmen yakalama kararı çıkarılmadığını söyledi. Özbek, "Bu kadar ağır suçlama karşısında en azından ifadesinin alınması gerekiyordu. İfadesine bile başvurulma gereği duyulmamıştır. Kadının yaşadığı durum, çaresiz bırakma sonucunu doğuruyor. Mağdure yakalama kararı çıkarılmamış olmasından dolayı 7- 8 aydır güvenliği sağlanamadığı için kadın sığınma evinde kalıyor" dedi.

FB(GG/COŞ)