Felat BOZARSLAN/DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'nde zihinsel engelli 22 yaşındaki B.İ.'yi kaçırarak tecavüz ettiği iddia edilen 23 yaşındaki T.G.'nin 32 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden alınan heyet raporunda mağdurun olay nedeniyle beden ve ruh sağlığının etkilendiği, ancak bozulmadığı belirtildi.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre; Silvan İlçesi'nde ailesiyle birlikte yaşayan zihinsel engelli B.İ., geçen yıl şüpheli T.G. tarafından kaçırıldı. İddianamede, genç kızı kaçırarak ilçedeki bir bahçeye götüren şüphelinin, burada B.İ.'ye tecavüz ettiği belirtildi. Ailenin şikayeti üzerine yakalanan T.G. tutuklanırken, mağdur B.İ. ise koruma altına alındı. Savcı, genç kızın direnmesine rağmen saldırganın, "Benimle birlikte olmazsan seni döverim" dediğini vurguladı.
SAVCI:BEDEN VE RUHSAL AÇIDAN KENDİNİ SAVUNAMAZ
Mağdurun doktor raporuna göre bedensel ve ruhsal açıdan kendisini savunamayacak düzeyde olduğunu vurgulayan Savcı, bedensel muayenede fiili livata bulgularının da tespit edildiğini ifade etti. Şüphelinin eyleminin 'Kendini savunamayacak kişiye karşı nitelikli cinsel saldırı' ve 'Cinsel amaçlı kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçunu oluşturduğunu belirten Savcı, T.G.'nin 32 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.
OLAY GÜNÜ EVDEYDİM, MAĞDURU TANIMIYORUM
T.G.'nin yargılanmasına 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmada sanık T.G. ifadesinde, "Suçlamayı kabul etmiyorum. Olay günü evdeydim. Eşim, babam ve annem de evdeydi. Mağduru tanımıyorum, görmedim ve kim olduğunu bilmiyorum. Bu olay yüzünden eşimle boşanma durumuna geldim" dedi.
Duruşmada sanık avukatı, B.İ.'nin zeka geriliği bulunduğunun tespitli olduğunu belirterek, "Kendisine tecavüz edildiğini beyan etmesine rağmen doktor raporunda bakire olduğu tespit edilmiştir. Müvekkilimin suçu işlediğine dair dosyada herhangi bir somut delil bulunmamaktadır. Mağdurenin beyanları arasında çelişkiler vardır" diye konuştu.
BEDEN VE RUH SAĞLIĞI BOZULMADI RAPORU
Duruşmada kamera ve sosyal hizmet uzmanı eşliğinde ifadesi alınan mağdur B.İ., iddialarını tekrar ederek, T.G.'nin kendisine tecavüz ettiğini söyledi. Olaydan sonra karakolda kendisine teşhis yaptırıldığını belirten B.İ. , "Polisler şahsı gösterdiklerinde o olduğunu söyledim" dedi. Duruşmada sosyal hizmet uzmanı ise mağdurun kendisini ifade edebilecek durumda olmadığını belirtti.
Daha sonra esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden alınan heyet raporunda mağdurun olay nedeniyle beden ve ruh sağlığının etkilendiği ancak bozulmadığının bildirildiğini belirtti. Sanığın üzerine atılı suçu işlediğini belirten savcı, bu nedenle cezalandırılmasını talep etti.
Mahkeme sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

FB(GG/AAA)