OKTAY VURAL : BUGÜN MECLİS BAŞKANLIĞI MİLLETİN EGEMENLİĞİNİ KISITLAMIŞTIR

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural beraberindeki çok sayıda MHP'li milletvekili ile TBMM Genel Kurulu Salonu'ndan çıktı ve basın toplantısı düzenledi.

Vural, 19 Mart'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kara günü olduğunu belirterek, milletvekillerine Anayasa ve İç tüzükle verilen haklarının gasp edildiğini söyledi.

Vural, 4 eski bakanla ilgili tezkerelere değindi. Vural, "Milletvekillerimizden saklanan dosyalar meclis bürokratlarının, çoğunluk iradesinin incelemesine açılmıştır. Bugün milletvekillerimiz Cumhuriyet Savcılığı'nın TBMM'ye gönderdiği ve Anayasa gereği kendisine tevdi edilen görevi yapması engellenmiştir. TBMM haram para aklayan İranlı ajanın rüşvet ağına batmış, bakanları hakkındaki iddiaları milletten ve milletvekillerinden saklanıyor. Bu tablo Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kılavuzlarının yönetiminin bizatihi bu yolsuzluk soruşturması içine gömüldüğünü ortaya koymuştur. Bu bakımdan milletimize şikayet ediyoruz. Bugün milletin makamlara taşıdıklarının sahip olduğu yetkilerle haram para aklayan Reza'dan rüşvet alması ile ilgili eylemler ve haklarındaki suçlamalar milletvekillerinden ve milletten saklandı. Milletvekilleri olarak Türkiye büyük Millet Meclisi Başkanlığı'nın milletvekillerimizin bu konudaki egemenliğini ve iradesini kısıtlayan, yok sayan iradesini bizatihi millete hakaret olarak görüyoruz. Bugün Meclis Başkanlığı milletin egemenliğini kısıtlamıştır" dedi.

Vural,sözlerini şöyle sürdürdü: "Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz, yargının çalışması, Meclis soruşturması sürecinin devam etmesi gerektiği ve Yüce Divan'da bu yargılama sürecinin önünün açılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu bakımdan milletvekilleri olarak bu süreç içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı'ndan bu dosyaları inceleme ve tetkik etmek üzere yazılı olarak müracaatlarımızı yapacağız. Milletvekillerinin bu şekilde görevlerini yapamaz hale getirmesi darbeci Evren Paşa'nın darbesinden başka bir anlam taşımamaktadır."

() (ÜK/FK)