OSMANİYE'de, taziye çadırındaki sobadan aldıkları ateşi koydukları mangalı, kaldıkları odaya alıp uyuyan 56 yaşındaki Halil Deniz, oğlu 23 yaşındaki Emre Deniz ile eniştesi 56 yaşındaki Sıtkı Korkmaz karbonmonksit gazından zehirlenerek yaşamını yitirdi.
Olay, sabah saat 06.00 sıralarında Yeni Mahalle Şehit Mikail Altıntaş Sokak'ta bulunan Halil Deniz'in evinde meydana geldi. Dün, 84 yaşında ölen Emine Deniz için oğlu Halil Deniz'in evinin yanında taziye çadırı kuruldu. İddiaya göre, Halil Deniz, oğlu Emre Deniz ile eniştesi Sıtkı Korkmaz, gece taziye çadırında bulunan odun ve kömür yakılan sobadan aldıkları ateşi bir mangala koyup, kaldıkları odaya aldıktan sonra uyudu.
Taziye evinde sabah namazına kalkanlar; Halil Deniz, Emre Deniz ve Sıtkı Korkmaz'ı odada hareketsiz halde bulunca hemen 112 Acil Servis'i aradı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri ve polis, Halil Deniz ile oğlu ve eniştesinin yaşamını yitirdiğini belirledi. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından cesetler otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Halil Deniz, Emre Deniz ve Sıtkı Korkmaz'ın mangaldan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek yaşamını yitirdiği belirtilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.