Namık Kemal KILINÇ/SERİK(Antalya), () - ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde H.D., tavuğunu yiyen 2 köpeği av tüfeğiyle öldürdü.
Serik'in Akçaalan Mahallesi'nde oturan Gökhan Biber'e ait biri Sibirya, diğeri Alman kurdu cinsi iki köpek, dün akşam saatlerinde komşunun tavuğunu yedi. Bunun üzerine av tüfeğiyle 5 el ateş ederek iki köpeği öldüren H.D., polis tarafından gözaltına alındı. Emniyette ifadesi alınan ve tavuğunu yedikleri için köpekleri öldürdüğünü belirten H.D., daha sonra serbest bırakıldı.
Köpeklerin sahibi Gökhan Biber, 4 aylık Sibirya kurdu ile 6 aylık Alman kurdunun bir anda evin bahçesinden dışarı kaçtıklarını, sokakta komşunun tavuğuna saldırdıklarını söyledi. Biber, olayı şöyle anlattı:
"Tavuğun sahibi H.D. elinde av tüfeğiyle köpeklerimi kovalamaya başladı. Bu sırada eşim Hacer, köpekleri öldürmemesi için önüne geçti ve 'Neyse tavuğunuzu alalım' dedi. Buna rağmen eşimin önünde iki köpeğimizi öldürdü."
Gökhan Biber, komşusundan davacı olduğunu belirterek, "Böyle bir katliam olur mu? Sonuçta bunlar hayvan. İki köpeğimin de kimseye zararı yoktu. Onlara çocuklarım gibi bakıyordum" dedi.

NK(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)