Bulut MÜLHİM/İSTANBUL, ()  KÜÇÜKÇEKMECE'de bir bilgisayar mağazasına gelen 4 hırsız, 23 bin lira değerinde 9 dizüstü bilgisayar çaldılar. Hırsızlık anları güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Kapıyı tekmeyle kırmaya çalışan hırsızlardan birinin ayakkabısı içeriye düştü. Arkadaşları bilgisayarlara yönelirken o ise ayakkabısının derdindeydi.

19 Nisan'da gerçekleşen olayda 4 hırsız Küçükçekmece'de bulunan bir bilgisayar mağazasına geldi. Saat 02:30 sıralarında mağaza önüne gelen hırsızlar caddedeki araçların geçmesinin ardından ellerindeki taşlarla mağazanın camlarını kırdı. 4 hırsız hızla kırık camdan içeriye girerek mağaza içerisindeki bilgisayarlara yöneldi. 23 bin lira değerinde 9 dizüstü bilgisayarı alan hırsızlar hızla mağazadan çıkarak kaçtı.

GÜVENLİK KAMERALARI SANİYE SANİYE GÖRÜNTÜLEDİ
Saniye saniye görüntülenen olayda hırsızların mağazanın önüne geldiği görülüyor. Caddeden geçen araçlar nedeniyle ellerindeki taşları saklayarak ayrılan hırsızlar kısa bir süre sonra tekrar geliyor. Ellerindeki taşları mağaza camına fırlatan 4 hırsız, kırılan camdan hızlı bir şekilde mağazaya giriyor. Hırsızlardan birisinin ayakkabısının çıktığı ve mağaza içerisinde ayakkabısını giyerek bilgisayarları aldığı görülüyor. Hırsızlığın ardından 4 kişi koşarak mağazadan ayrılıyor. Hırsızlığın ardından mağazanın önüne bir polis otosunun geldiği ve polis memurunun içeriye baktığı görülüyor.

39 SANİYEDE 23 BİN LİRALIK ZARARIM OLDU
Hırsızlık gerçekleşen mağaza müdürü Refah İpek, hırsızlığın cezasının arttırılmasını isteyerek, "Gece saatlerinde hırsızlar camımızı kırarak içeri girmişler. Bilgisayarlarımızı aldılar. Bayağı bir maddi hasar oluştu. Hırsızlığın cezası artsın, çünkü insanlar mağdur oluyor. Ekonominin durumu belli. Satışlarımız sıkıntılı. Bir de bu olunca ister istemez esnafın beli bükülüyor. Gasp nasıl önlendiyse,hırsızlığın da önlenmesini istiyoruz. Artık kepenk kapatacağız. İş yeri açmak istemiyoruz. 39 saniyede 23 bin liralık zararım oldu. Cezalar artsa bunun önüne geçilebilir" şeklinde konuştu.
Olayıyla ilgili soruşturma sürüyor.

BM (MK) (FOTOĞRAF)