Şafak NEGÜZEL/EREĞLİ (Zonguldak), () - ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'ndeki Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) bünyesinde taşeron firmada çalışan yaklaşık 100 işçi, düşük ücretle çalışmamak ve işten çıkarılan arkadaşlarının işe alınması için başlattıkları iş bırakma eylemini sürdürüyor. Fabrika önünde bekleyen işçilere aileleri de destek veriyor.
Erdemir bünyesindeki Liman Müdürlüğü'nün işletmesini yeni alan firmanın yaklaşık 40 işçiyi işten çıkarması, büyük bölümü asgari ücretle çalışan diğer işçilere de aynı ücreti teklif etmesi üzerine önceki gün akşam başlatılan iş bırakma eylemi sürüyor. Fabrika önünde bekleyen yaklaşık 100 işçiye dünden bu yana aileleri de destek veriyor. İşçilerden bazıları geceyi araçlarında, bazıları da yağmurdan etkilenmemek için çekilen brandanın altında geçirdi.
Gün içinde de fabrika önünde beklemeyi sürdüren işçiler, işten çıkarılan arkadaşlarının yeniden işe alınmasını isterken, kendilerine daha önce verilen kadro sözünün tutulması ve daha iyi şartlarda çalışma imkanı sağlanmasını istediler.
İşçilerden Adem Erdoğan, Erdemir Genel Müdürü Sedat Orhan'ın kendileriyle görüştüğünü ve işçiye, emeğe saygı duyduğunu söylediğini aktarırken,  
bir işçi eylemi provoke edebilecek insanların olabileceğine dikkat çekerek diğer işçileri kurum ve kuruluşlar aleyhine slogan atmamaları yönünde uyardı.
İşçilerin yanına gelen Ersin Çimen adlı kişi de Liman Müdürlüğü'nde iş başı yapmak için geldiğini, ancak taşeron işçilerin eylemini görünce işe girmekten vazgeçtiğini söyledi. Çimen, elindeki evrakını göstererek, "Siz bu durumdayken ben çalışamam" dedi. Çimen, işçiler tarafından ayakta alkışlandı.

ŞN(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)