Şafak NEGÜZEL/EREĞLİ (Zonguldak), () - ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde Fen Lisesi inşaatında çalışan taşeron firma işçilerinin, ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle 4 gündür binanın çatısında kalarak yaptıkları eylem, verilen sözlerin ardından bugün sona erdi.
AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, inşaatı büyük oranda tamamlanan 5 katlı lisenin boya badana işini üstlenen ve müteahhit firmadan 500 bin lira alacakları olduğunu ileri sürerek 3 işçiyle binanın çatısına çıkıp çadır kuran taşeron firmanın iki ortağı ile görüştü. Çakır'ın, müteahhit firma sahibi ile de görüşmesinin ardından işçiler bugün eylemlerine son verdi ve çatıdan indi.
Dün aynı zamanda açlık grevine başladıklarını açıklayan taşeron firma ortakları Faruk Güneş ve Mahmut Cincan ile işçiler, ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü. Faruk Güneş, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır'ın, alacaklarının ödeneceği yönünde söz vermesi üzerine eylemlerini bitirdiklerini söyledi.
Çakır da taşeron ile müteaahit arasında aracılık yaptığını belirterek, "Müteahhit işin devam etmesini istiyor. Biz de istiyoruz. Ortak nokta bulmak için insiyatif kullandık. Her iki tarafla da görüştük. Ortak bir nokta bulduk ve arkadaşları indirdik" dedi.

FOTOĞRAFLI