BOLU'nun Mudurnu İlçesi'ne bağlı Yeniceşıhlar Köyü'nde taş ocağı açılmasını protesto eden köylüler, 60 gündür ocak yolunda eylem yapıyorlar. Yolda nöbet tutan köylüler araçların geçişine izin vermiyorlar.
Mudurnu'nun Yeniceşıhlar Köyü sakinleri evlerine yaklaşık 500 metre uzaklıkta bulunan taş ocağının içme suyu hattına ve bitki örtüsüne zarar vereceği endişesiyle iki aydır eylem yapıyorlar. Taş ocağına giden yolu kapatan köylüler nöbet tutuyor. Taş ocağına giden yolun girişine sandalyeler koyup oturarak nöbet tutan köylüler, 'Suyumuza, köyümüze, doğamıza sahip çıkıyoruz', 'Taş ocağına hayır' yazılı pankartlar asarak, taş ocağına giden araçların geçişine izin vermiyorlar.
Köylüler öğle saatlerinde bölgeye gelen taş ocağının sahibi Hasan Tekin'in de geçişine izin vermedi. Tekin'in taş ocağına yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunan beton santralini arayarak, çalışanlardan kamyon ve iş makineleriyle gelmelerini istemesi gerginlik yarattı. Kamyonların gelmesiyle birlikte taş ocağı sahibi ile köylüler arasında tartışma yaşandı. Olay yerine gelen jandarma ekipleri köylülerden yolu açmalarını istedi. Köylülerin yolu açmamak için direnmesi üzerine jandarma ekipleri de bir süre sonra bölgeden ayrıldı.
Mudurnu Kent Konseyi Başkanı da olan köy sakinlerinden Mehmet Cantürk eylemlerine 60 gündür devam ettiklerini belirterek, "Burası köyün su kaynağına 357 metre uzaklıkta. Çocuklarımızı kir pas içerisinde bir köy bırakmak istemiyoruz. Biz çocuklarımızın geleceğinin mücadelesini veriyoruz. 60 gündür devam eden isyana, feryada yetkililerin ses vermelerini istiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI