NEVŞEHİR'deki bir fırında birlikte çalışan B.T. ve G.A., mesai arkadaşları olan 31 yaşındaki Ahmet Kaçmaz'ı gittikleri Niğde'nin Bor İlçesi'nde av tüfeğiyle öldürdü.
İşi gidiyorum diyerek 17 Ocak'ta evinden ayrılan Ahmet Kaçmaz'ın akşam eve dönmemesi üzerine eşi ve annesi polise başvurdu. Bunun üzerine bir çalışma başlatan Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Ahmet Kaçmaz'ın fırında birlikte çalıştığı B.T. ve G.A.'nın ifadesine başvurdu. B.T. ve G.A., Ahmet Kaçmaz ile birlikte çalıştıklarını fakat mesai bitince ayrıldıklarını söyledi.
İddialara göre; Kaçmaz'ın arkadaşlarının çelişkili ifadeler vermesinden şüphelenen polis, araştırmasını derinleştirince G.A.'nın, Kaçmaz'ın kaybolduğu gün bir oto kiralama şirketinden otomobil kiraladığını, daha sonra da yanına B.T. ve Ahmet Kaçmaz'ı da alarak ilk önce Adana'ya gittiğini, daha sonra geçtikleri Mersin'de alışveriş yaptıktan sonra Niğde'ye gittiklerini tespit etti.
Bunun üzerine gözaltına alınan B.T. ve G.A., sorgularında Ahmet Kaçmaz ile birlikte Niğde'nin Bor İlçesi'ne gittiklerini, ilçeye bağlı Gökbez Köyü yakınlarında mola verdikleri sırada ise aralarında çıkan tartışma sonrası av tüfeğiyle öldürdüklerini itiraf etti. Av tüfeğini de Aksaray'da boş bir araziye gömdüklerini belirten şüphelilerle birlikte Bor İlçesi'ne gelen polis, B.T. ve G.A.'nın gösterdikleri yerde Ahmet Kaçmaz'ın cesedini bulurken, olayda kullanılan av tüfeği ise şüpheliler tarafından gömüldüğü boş araziden çıkarıldı.
Ahmet Kaçmaz'ın cesedi olay yerinden yapılan incelemenin ardından otopsi için Bor Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırılırken, B.T. ve G.A. sevk edildikleri Bor Adliyesi'nde tutuklandı. AÇ(BK/AAA)