GAZİANTEP'in Nizip İlçesi'nde birlikte alkol alan 59 yaşındaki Bilal Alkurt ile 26 yaşındaki İsa Taş, otomobille evlerine giderken tartıştı. Tartışma üzerine Bilal Alkurt, İsa Taş'ın kullandığı otomobilden indi. Bir süre giden İsa Taş, pişman olarak arkadaşını almak için dönerken iddiaya göre yolda yatan arkadaşının fark etmeyerek üzerinden geçti. Alkurt ölürken, jandarma tarafından yakalanan İsa Taş tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Olay, geçen pazar gecesi Nizip'te meydana geldi. Araç kiralama şirketi sahibi olan İsa Taş, Karkamış İlçesi'nde Bilal Alkurt ile birlikte alkol aldı. Taş, yönetimindeki 27 FR 778 plakalı otomobile Alkurt'u alarak Nizip'e dönmek üzere yola çıktı. Alkurt, Nizip'e birkaç kilometre kala tartıştığı Taş'tan durmasını istedi ve araçtan indi.
İsa Taş, yaklaşık 2 kilometre ilerledikten sonra iddiaya göre, Alkurt'u almak için döndü. Taş, Nizip Organize Sanayi Bölgesi yakınlarında alkolün etkisiyle yolda yatan, fark edemediği arkadaşı Bilal Alkurt'a çarptı. Taş, arkadaşının ölümüne neden olduktan sonra, otomobili ile kaçtı. Yoldan geçen sürücüler yerde yatan bir kişi görünce jandarma ve sağlık ekiplerine haber verdi. Sevk edilen sağlık ekipleri, öldüğü belirlenen Alkurt'un cesedini morga gönderdi. Jandarma ekipleri olay yerinde inceleme yaparak Alkurt'un ölümüne ilişkin çalışma başlattı.
FABRİKANIN GÜVENLİK KAMERASINDAN BULUNDU
Jandarma ekiplerinin yaptığı araştırma sırasında, kaza bölgesini gören bir fabrikanın güvenlik kamerası kayıtları incelemeye alındı. Yapılan incelemede Alkurt'un otomobilden indiği ve yere yattığı, bir süre sonra dönen otomobilin altında kalarak öldüğü saptandı. Alkurt'un ölümüne yol açan otomobilin bir süre önce indiği otomobil olduğunu fark eden ve şaşıran jandarma, plakası belirlenen otomobilin sürücüsü İsa Taş'ı ilçe merkezinde gözaltına aldı. Yapılan muayenesinde 1.20 promil alkollü olduğu saptanan sürücü, sorgulamasında birlikte alkol aldığı Bilal Alkurt'un istemeyerek ölümüne neden olduğunu belirterek şunları anlattı:
"Karkamış'ta birlikte alkol aldıktan sonra Nizip'e dönüyorduk. Bu sırada alkol almaya devam etmemizi, Gaziantep'e gitmemizi önerdi. Kabul etmeyince tartıştık ve bana arabadan inmek istediğini söyledi. Alkolün etkisiyle durunca otomobilden indi. Yaklaşık 2 kilometre ilerledikten sonra yeniden almak için döndüm ve etrafa bakıyordum. Bu sırada fark etmeyerek Bilal Alkurt'un üzerinden geçtim. Ezdiğim kişinin az önce birlikte olduğum Bilal Alkurt olduğunu görünce şoke oldum ve paniğe kapılınca da kaçtım. Çok pişmanım."
Taş, ifadesinin alınması ardından sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

FOTOĞRAFLI