Murat GÜRKAN/YENİPAZAR (Aydın), () - AYDIN'ın Yenipazar İlçesi'nde, tarlasına toprak döktüğü için tartıştığı kepçe operatörü olan komşusu 49 yaşındaki Yusuf Kocabıyıkoğlu'nu başına demir profil fırlatarak öldürdüğü ileri sürülen 39 yaşındaki H.M.  jandarma tarafından gözaltına alındı.
Evli, 4 çocuk babası Yusuf Kocabıyıkoğlu, Hacıköseler Köyü'ndeki tarlasını su bastığı için etrafına kepçeyle kanal açmaya başladı. Kocabıyık'ın kazdığı kanaldan çıkan toprağın bir bölümünü sınır komşusu H.M.'nin tarlasına dökmesi üzerine, dün saat 11.00 sıralarında aralarında tartışma çıktı. Tartışma kavgaya dönüşünce, iddiaya göre H.M., eline geçirdiği bir demir profili Kocabıyıkoğlu'na fırlattı. Kocabıyıkoğlu, başına isabet eden demir profil ile acı içinde kalırken, kavgayı araya giren komşuları ayırdı. "Başım ağrıyor" diyerek evine giden Kocabıyıkoğlu, bir süre sonra fenalaşıp, yere yığıldı. Yakınlarının haber vermesi üzerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, Kocabıyık'ın yaşamını yitirdiğini belirledi.
Cenazesi Nazilli Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırılan Kocabıyıkoğlu'nun burada yapılan ön otopsisinde başına aldığı darbe nedeniyle beyin kanamasından öldüğü belirlendi. Kocabıyıkoğlu'nun cenazesi, kesin ölüm nedeninin tespiti için otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılırken, H.M., jandarma tarafından gözaltına alındı. Jandarma, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

FOTOĞRAFLI