ORDU’da Murteze T., aralarında husumet bulunduğu belirtilen kuaför 39 yaşındaki Halil Sarı’yı, otomobiliyle İl Emniyet Müdürlüğü binası önüne götürerek tabancayla vurup öldürdü. Murteze T. Emniyet Müdürlüğü’nde önündeki nöbetçi polise teslim oldu.
Olay dün gece Ordu'nun merkez Altınordu İlçesi Akyazı Mahallesi'ndeki İl Emniyet Müdürlüğü binası önünde meydana geldi. Murteze T., aralarında önceden husumet bulunan ve kuaförlük yapan Halil Sarı ile tartıştı. Daha sonra da Halil Sarı’yı 52 FP 863 plakalı otomobile bindirerek Ordu İl Emniyet Müdürlüğü binası önüne götürdü. Park halindeki otomobilin içinde tartışma devam ederken, Murteze T. üzerinde taşıdığı tabanca ile Halil Sarı’nın başına ve karnına ateş etti.
Emniyet Müdürlüğü binası önündeki nöbetçi polis silah sesi üzerine otomobilin yanına yaklaşıp Murteze T.'ye 'teslim ol' çağrısında bulundu. Teslim olmak istediğini söyleyen Murteze T. silahını bırakarak yere yattı ve nöbetçi polis tarafından kelepçelenerek gözaltına alındı.
Ağır yaralı Halil Sarı aldırıldığı Ordu Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Savcılık cinayetle ilgili soruşturma başlattı.