Tolunay DUMAN/TARSUS (Mersin), () - MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde yaşayan emekli Deniz Astsubayı Şükrü Toksöz, Diyarbakır'da Türk bayrağının indirilmesiyle ilgili sorumlu bulunduğunu öne sürdüğü 2'nci Hava Kuvvetleri Üs Komutanı Korgeneral Nejat Bilgin hakkında suç durusunda bulundu.
Emekli astsubay 57 yaşındaki Şükrü Toksöz, sabah saatlerinde Tarsus Adliyesi'ne giderek nöbetçi Cumhuriyet Savcısı'na suç duyurusu dilekçesini sundu. Adliye girişinde açıklama yapan Toksöz, "Her asker, askeri eğitimini tamamlaması sonunda yeminini yapar. Yemin alanında bulunan masa üzerinde bayrak, silah ve Kuran-ı Kerim vardır. Bayrak bir milletin şerefi ve namusudur. Askerin görevini ihmal ederek, vazifesini yapmaması vatanına ve Türk milletine ihanettir. Bu nedenle 2'nci Hava Kuvvetleri Üs Komutanı Korgeneral Nejat Bilgin hakkında suç duyurusunda bulunuyorum" dedi.
Toksöz, suç duyurusu dilekçesinde şu ifadelere yer verdi;
"Her ülkenin olduğu gibi bizim ülkemizin bayrağı ve toprağı kutsaldır. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Kutsal ve şanlı bayrağımızı ülke sınırlarımızın denizler dahil her yerinde dalgalanması canımızı esirgemedik. Kardak gibi bir adada bayrak için yaşananlar can pazarları unutulmadı. Geçmişte bizler vatan ve bayrak için canımızı ve geleceğimizi düşünmeden kendimizi feda etmeye hazırdık. Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde 2'nci Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki askeri sahada şanlı bayrağımızın bulunmuş olduğu, gönderinden düşmanca indirilmesi, seyirci kalınması, yere atılması ve engel olunmaması kabul edilemez. Dünyada hiçbir ülke böyle bir olayı kabul etmez. Hiçbir asker ülkesinin bayrağı için canını düşünmez ve esirgemez. Yakın şanlı tarihimiz olan Kurtuluş Savaşımızda hiçbir asker taşımış olduğu şanlı bayrağımızın yere düşmesine müsaade etmemiştir. Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Üs Komutanı Korgeneral Nejat Bilgin sorumluluğundaki birlik gönderinde bulunan Türk Bayrağı'nı koruyamamıştır. Davacıyım, şikayetçiyim."

(FOTOĞRAFLI)