Coşkun YAMAN/BALIKESİR, () - BALIKESİR'in en işlek yerlerinden Milli Kuvvetler Caddesi'nde tarihi bir binanın balkonu çökünce korku dolu anlar yaşandı.
Bugün öğle saatlerinde meydana gelen olayda, Milli Kuvvetler Caddesi'nde hizmet veren bir tekstil mağazasına ait tarihi binanın balkonu, klimanın dış ünitesinin ağırlığı ve rüzgarın etkisiyle çöktü. Balkonun çökmesiyle kaldırıma düşen taşların gürültüsü, mağaza çalışanları ve vatandaşların deprem korkusuyla kendilerini dışarı atmasına neden oldu. Olay sırasında, tesadüf eseri kaldırımdan hiç kimsenin geçmemesi olası bir yaralanma ya da can kaybını önledi.
Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, balkonun çökmesine neden olan klimanın dış ünitesini ve demir korkuluğu kaldırdı. Yola saçılan taşlar da temizlenirken, çalışma sırasında mağazanın vitrin camı kırıldı.
Mağaza yöneticisi Ferhat Sütçü, "Taşlar düşünce büyük bir gürültü ve sarsıntı oldu. Deprem oluyor, bina yıkılıyor sandım. Kendimi dışarı attım" diye konuştu. Tamamı firmaya ait binanın onarımı için bir yıl önce Anıtlar Yüksek Kurulu'na başvurduklarını, ancak yanıtın bir ay önce geldiğini söyleyen Sütçü, yazışmaların sürmesi nedeniyle onarımın geciktiğini belirtti. Çalışmaları merakla izleyen vatandaşlar, tarihi binaların tehlike saçtığını belirtirken özellikle çürümeye başlayan balkonların elden geçirilmesi istendi. Geçmişte Ziraat Bankası'nın hizmet binası olarak kullandığı belirtilen binanın yaklaşık 150 yıllık olduğu kaydedildi.

FOTOĞRAFLI