DENİZLİ’de iki taraftar grubu arasında çıkan ve bir kişinin ölümü, 14 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan kavganın Kütahya’da başlayıp Denizli’de silahlı çatışmaya dönüştüğü ortaya çıktı. Yeşil Cephe Taraftar Grubu liderlerinden Fatih Eroğlu’nun yaşamını yitirdiği silahlı kavgadan sonra 11 kişi gözaltına alındı.
PTT 1. Lig takımlarından Denizlispor’un iki taraftar grubu Yeşil Cephe ve 57 Gençlik arasındaki gerginlikte cinayet işlendi. Kütahya Dumlupınar Stadı’nda dün oynanan ve Denizlispor’un 2-1 galibiyetiyle sona eren maça otobüs kaldıran iki taraftar grubu arasında Kütahya’da tartışma çıktı. İddiaya göre, Yeşil Cephe üyesi bir taraftar, 57 Gençlik taraftar grubu tarafından dövüldü. İki taraftar grubu maçtan sonra kendi otobüsleriyle Denizli’ye döndü.
Yeşil Cephe taraftar grubunun önde gelen isimleri olayı konuşmak için 57 Gençlik Grubu’nun Denizli Atatürk Stadı’nda bulunan taraftar grubu binasına gitmesi üzerine iki grup arasında tartışma yeniden alevlendi ve silahlı kavgaya dönüştü.
İki pompalı tüfeğin kullanıldığı silahlı kavgada, Yeşil Cephe taraftar grubu liderlerinden Fatih Eroğlu ağır yaralı olarak kaldırıldığı Denizli Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi, çoğu hafif 14 kişi de yaralandı. Yaralıların büyük bölümü bugün tedavilerinin ardından taburcu edilirken, polis olayın meydana geldiği Atatürk Stadyumu önünde ve Devlet Hastanesi’nde geniş güvenlik önlemleri aldı. Polislerin güçlükle kontrol altına aldığı taraftarlar, arkadaşlarının ölüm haberini aldıktan sonra sinir krizleri geçirdi.
POLİS İKİNCİ TÜFEĞİ KULLANINI TESPİTE ÇALIŞIYOR
Polis, aralarında 57 Gençlik taraftar grubu lideri İ.S.’nin de bulunduğu 11 kişiyi gözaltına aldı. Soruşturmada olayda iki pompalı tüfeğin kullanıldığı belirlendi. 57 Gençlik Taraftar Grubu lideri İ.S.’nin polis sorgusunda olayda ateşlenen iki pompalı tüfeklerden birini kullandığını kabul ettiği öğrenildi. Polisin, ikinci pompalı tüfeği kullanan kişiyi belirlemeye çalıştığı bildirildi. Emniyet Müdürlüğü, savcılıktan soruşturmayla ilgili ek süre aldı.
CEZADE POLİS ÖNLEM ALDI
Silahlı kavgada yaşamını yitiren Yeşil Cephe Taraftar Grubu liderlerinden Fatih Eroğlu’nun cenazesi ise otopsi yapıldıktan sonra ikindi namazını takiben Çamlık Mahallesi’nde bulunan Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenazeye Yeşil Cephe taraftar grubunundan çok sayıda taraftar katılırken, polis de güvenlik önlemi aldı.
'SPORDA ŞİDDET SON BULMALI'
Denizli’de bulunan İçişleri Bakanı Muammer Güler, taraftar grupları arasında yaşanan silahlı kavganın üzücü olduğunu, sporda şiddetin son bulması gerektiğini belirterek, "Polis gerekeni yapmış, failler ele geçirilmiştir. Gerekli idari ve adli işlemler yürütülmektedir" dedi.