VALİLİKTEN PROVOKASYON UYARISI
Denizli Valiliği, Yeşil Cephe taraftar grubunun toplandığı irtibat bürosunun yakınlarında havaya ateş edilmesi iddiasıyla ilgili yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada, sosyal medya üzerinden yapılan provokasyonlara inanılmaması istenerek, havaya ateş açılması olayıyla ilgili olarak herhangi bir bulguya rastlanılmadığı belirtildi.
Denizli’de, geçen hafta sonu yaşanan ve Fatih Eroğlu’nun ölümüyle sonuçlanan taraftar grupları arasındaki silahlı çatışma sonrası Denizli’de yetkililer tansiyonu düşürmek için yoğun çaba harcıyor. Yarın saat 16.30’da oynanacak Fethiyespor karşılaşması öncesi sorun yaşanmaması için İl Spor Kurulu çeşitli önlemler alırken, dün saat 20.00 sıralarında Yeşil Cephe taraftar grubunun irtibat bürosu olarak kullandığı sokakta havaya ateş edildiği iddiaları tansiyonun yükselmesine neden oldu.
SOSYAL MEDYA KARIŞTI
Beyaz bir otomobilden bina önünde havaya iki el ateş edildiği iddiasının ardından polis olay yerinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Yapılan araştırmalarda ne otomobile ne de ateş edildiğine dair bulguya rastlandı. Fakat haber sosyal medyada hızla yayıldı. Polisin, sosyal medyada kışkırtıcı ve yanlış ifadelere rastlaması üzerine Denizli Valiliği uyarı yapmak zorunda kaldı.
VALİLİKTEN UYARI
Fethiyespor maçını da dikkate alarak taraftarları uyaran Denizli Valiliği, sosyal medyada dolaşan bazı bilgilerin gerçeği yansıtmadığını bazı bilgilerin ise kışkırtıcı nitelikte olduğunu belirtip, taraftarları sakin olmaya çağırdı. Denizli Valiliği'nden yapılan açıklamada, “Denizlispor taraftar gruplarından Yeşil Cephe adıyla anılan grubun toplandığı irtibat ofisinin yakınlarında havaya ateş edildiği ile ilgili haberlerin sosyal medya ve yazılı medya üzerinden verildiği görülmüştür. Olayla ilgili gerekli inceleme ve araştırmalar yapılmış olup, ihbarla ilgili herhangi bir bulguya rastlanılmamıştır” denildi.
PROVOKASYONLARA DİKKAT ÇEKİLDİ
Açıklamada, taraftar ve Denizlililerin provokasyonlara inanmamaları istendi ve şunlar belirtildi:
“Denizlispor taraftar grupları arasında geçen hafta yaşanan müesssif olayla ilgili sosyal medya üzerinden gerçeğe aykırı ifade ve beyanların yer aldığı izlenmekte olup, bu beyanlar incelendiğinde taraftar grupları arasında kışkırtıcı ve tahrik edici ifadelerin yer aldığı, sosyal medya takipçilerinin kanuna aykırı eylem ve davranışlara sevk edildiği ve özellikle de gerçeğe aykırı kışkırtıcı ifadelerin yer aldığı görülmektedir. Yapılan yayınların incelenmesi ve takibi ilgili birimlerce yapılmakta olup, kamuoyunu yanlış bilgilendiren kışkırtıcı ve kanuna aykırı eylemler içerisinde bulunmaya teşvik eden şahıslarla ilgili gerekli yasal işlemler yapılacaktır. Yaşanan elim olaydan sonra birlik ve beraberliği öne çıkaran söylem ve davranışlar içinde bulunulması ilimizin huzur ve güvenliğine katkı sağlayacaktır.”

Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, ()
ONB(İÖ/CK)