Latif SANSÜR/KUŞADASI (Aydın), () - AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde, eski Başbakan Tansu Çiller'e ait çiftlik ile bir başka çiftlik ve bir butik otelden hırsızlık yapan şüphelilerden biri, güvenlik kamerası görüntülerinden belirlenerek yakalandı. Polis, soygunlarla ilgili 2 kişi daha aranıyor.
Başlarına kadın çorabı geçiren kimliği belirsiz 2 kişi, geçen cuma günü Tansu Çiller'in, Kirazlı Yolu üzerindeki çiftliğine girdi. Tansu Çiller'in uyuduğu sırada hırsızlar yaklaşık 6 bin dolar ile ziynet eşyası çaldı.
Şikayet üzerine polisin aradığı şüpheliler, 3 gün sonra aynı mevkide bulunan beyaz eşya satıcısı Adnan Sarıdedeoğlu'nun çiftliğine de girdi. Odasına giren hırsızları fark eden Adnan Sarıdedeoğlu ile hırsızlar arasında arbede çıktı. Gürültüye Adnan Sarıdedeoğlu'nun oğlu Aybars'ın da uyanması üzerine hırsızlar kaçtı. Boğuşma anında aldığı yumruk darbesiyle hafif yaralanan Sarıdedeoğlu, şikayetçi oldu.
OTEL BEKÇİSİNİ YARALADILAR
Yine pazartesi günü aynı bölgede bulunan turizmci Orhan Özbaş'a ait butik otel Bakkhos Guesthause’ye giren hırsızlar, kendilerini fark eden bekçi 36 yaşındaki Mutlu Eskici'yi tabancayla yaralayıp kaçtı. Tedaviye alınan Eskici'nin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
GÜVENLİK KAMERASINDAN BELİRLENDİ
Peş peşe hırsızlıklarla ilgili soruşturma başlatan polis, bölgedeki güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Şüphelilerin kaçarken bindikleri otomobilin plakasını tespit edildi ve aracın kiralık olduğunu belirledi. Otomobili kiralayan kişinin kimliğini de belirleyen polis dün saat 23.30 sıralarında, Söke İlçesi'nde saklanan hırsızlıktan sabıkalı S.Ö.'nün evine baskın düzenledi. Tabancasıyla yakalanan S.Ö., Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Hastanede tedavisi süren yaralı otel bekçisi Mutlu Eskici, hırsızlık şüphelisi S.Ö.'yü fotoğrafından teşhis etti.
Şüpheli S.Ö.'nün ifadesinde, bekçi ile boğuşma anında bir arkadaşının av tüfeğinden çıkan saçmalarla yüzünden yaralandığını söylediği belirtildi. Olayla ilgili 2 kişinin daha arandığını kaydedilirken, S.Ö. sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

LS(İÖ/COŞ) (FOTOĞRAFLI)