TAKSİM’de "İnternetime Dokunma" eylemi için saat 18.00'da toplanan gruba polis müdahale etti.



İstiklal Caddesi'nde toplanarak, Cumhuriyet Anıtı'na yürümek isteyen protestocu grubu, Çevik Kuvvet ekipleri Taksim Meydanı girişinde durdurdu. Polis kalabalığa daha sonra tazyikli suyla müdahale edildi. Bunun üzerine gruptakiler, ara sokaklara dağıldı. Gruptan bazı kişiler Alman Hastanesi civarında ve Galatasaray Meydanı'nda tekrar toplanırken, polis de bölgede TOMA ile önlem aldı.



RESTORANLARDA YEMEK YİYENLER DE GAZDAN ETKİLENDİ



Saat 21.00 sıralarında yeniden toplanan bazı gruplar ara sokaklarda barikat kurarak polise taş ve şişe attı. Çevikkuvvet ekipleri de göstericilere TOMA aracından sıkılan su, biber gazı ve boyalı mermi ile müdahale etti. Müdahale sonrası ara sokaklara dağılan grup ile polis arasında kısa süreli kovalamaca yaşandı. Müdahale sırasında biber gazından o sırada çevredeki restoranlarda yemek yiyen vatandaşlar da etkilendi. Gazdan etkilenen vatandaşlar Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale ekipleri sedye ile ambulansa taşıyarak tedavi altına alındı.



ÇOK SAYIDA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI



Çevikkuvvet ekipleri müdahalenin ardından gözaltı işlemlerine başladı. Ara sokaklarda Çevikkuvvet ekipleri ve göstericiler arasında yaşanan arbade sırasında çok sayıda kişi gözaltına alınarak polis minibüsüne bindirildi. Polisin, Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi ve çevresindeki güvenlik önlemleri sürüyor.