Osman ŞİŞKO/TRABZON - TRABZON'un Of İlçesi'nde taksi şoförü 36 yaşındaki Ayhan Kal’ı tabancayla öldüren Gürcü Jumber Kamadadze 28 yıl 9 ay, cinayete yardımcı olan Tezgiz Vadatchkorıa ise 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, Of İlçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde geçen 4 Mart'ta meydana geldi. Rize’de taksicilik yapan Ayhan Kal, boş arazideki 53 T 4189 plakalı otomobilinde tabancayla vurularak öldürülmüş halde bulundu. Yapılan araştırma sonrasında Kal’ı tabancayla vurarak öldürdüğü belirlenen 28 yaşındaki Gürcistan uyruklu Jumber Kamadadze olaydan 3 gün sonra İstanbul’da bir başka suçtan yakalandı ve Trabzon’a getirilerek tutuklandı. Kamamadze’ye yardım etmek suçundan gözaltına alınan 35 yaşındaki Tengiz Vadatchakorıa da tutuklanarak cezaevine konuldu.
Trabzon 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında Jumber Kamamadze, 'kasten adam öldürmek' suçundan 25, ölen şahsın cep telefonunu çalmak suçundan 2 yıl 11 ay ve yasak silah taşımak suçundan 10 ay olmak üzere toplam 28 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. 'Cinayete yardım' suçundan yargılanan Tezgiz Vadatchkorıa ise 8 yıl hapis cezası ile cezalandırıldı.

OŞ(TM/CK)