İZMİR'in Bornova İlçesi'nde geçen 18 Mayıs'ta gasp cinayetine kurban giden taksi şoförü 59 yaşındaki Hüseyin Sever'in, 5 lira parasını alan kişilerce tabancayla vuralarak öldürüldüğü belirlendi. Biri izmir'de, ikisi Antalya'da yakalanan şüpheliler Ü.G. (26), Ç.Y. (28) ve E.Ş. (19) adliyeye sevk edildi.
Olay geçen 18 Mayıs'ta Doğanlar Mahallesi 1410 Sokak'ta meydana geldi. Balçova Dokuz Eylül Hastane Taksi Durağı'nda çalışan, dört çocuk babası emekli Hüseyin Sever, taksisine Alsancak Şair Eşref Bulvarı'nda binen kimliği belirsiz iki kişiyi, Bornova İlçesi'ne götürdü. Sokakta taksiyi durduran iki kişi aşağı inip, 5 lira parasını aldıkları şoför Sever'i direksiyon başında tabancayla vurarak öldürdü. İki şüpheli sokak içerisinde kendilerini bekleyen bir başka araca binerek uzaklaştı. Silah sesini duyan bir firmanın gece bekçisinin haber vermesi üzerine polis olayla ilgili soruşturma başlattı. Taksici Sever'in cebinden 900 TL para çıkması nedeniyle başlangıçta gasp cinayeti olmadığı düşünüldü.
ARAÇ KİRALAMIŞLAR
Olayın ardından özel ekip kuran İzmir Emniyeti Cinayet Büro Amirliği, 12 günlük çalışmadan sonuç aldı. Ekipler, taksimetresinde 43 lira yazılı olan taksinin kent içinde nerelere gittiğini tespit etmek için, GPS kayıtları ile 15 kilometrelik yol güzergağında bulunan 200'e yakın işyeri ve MOBESE kamerasını incelemeye aldı. Bir görüntüde zanlıların kiraladıkları beyaz renkli Ford Focus marka araç belirlendi. Ekipler, bu aracın bir rent'a car şirketinden kiralandığını tespit etti. Polis, bir ay önce kiralanan otomobili teslim etmeye gelen, bir restoranda çalışan ve İzmir'de oturan E.Ş.'yi yakaladı. E.Ş.'nin sorgulanmasıyla diğer suç ortaklarının kimliği de belirlendi. Antalya'da bulunan diğer zanlılar Ü.G. ve birçok suçtan sabıkalı Ç.Y.'yi yakalamak için ekipler, daha önceden belirlenen adreslere baskın yaptı. Baskın yapılan evlerde kimseyi bulamayan ekipler, zanlıları, ellerinde kahvaltılık yiyecek bulunan bulunan poşetle bir arkadaşlarının evine girerken yakaladı. Zanlılardan suçta kullanılan tabanca da ele geçirildi.
DAHA ÖNCE KEŞİF YAPMIŞLAR
Soruşturmada, taksi şoförü Hüseyin Sever'i öldüren Ü.G., Ç.Y. ve E.Ş.'nin Alsancak'ta bir aylığına ev kiraladıkları, paraları bitincede taksici gasp etmek için plan yaptıkları, olaydan önce kiraladıkları otomobille cinayeti işledikleri yere gelip keşif yaptıkları, sessiz olmasından dolayı burayı seçtikleri ortaya çıktı. Üç zanlının özelilkle yaşlı ve sesini çıkartmayacak taksi şoförü aramak için şehir merkezinde kiraladıkları araçla gezerken, Alsancak'ta park halinde müşteri bekleyen Hüseyin Sever'i gözlerine kestirdikleri ve arkasına yanaştıkları arçtan inen Ü.G. ile Ç.Y.'nin müşteri gibi binip, olayın meydana geldiği sokağa götürdükleri saptandı. E.Ş'nin de bu kişileri arkalarından kiralık araçla takip ettiği, çıkan tartışmada Ç.Y.'nin silahı çıkartıp ateş ettiği belirlendi.
'KARŞI GELİNCE ÖLDÜRDÜK'
Taksi şoförü Hüseyin Sever'i öldürdüğü iddia edilen bir çocuk babası Ç.Y., ifadesinde cinayeti nasıl işlediklerini soğukkanlılıkla anlattı. Ç.Y.'nin ifadesinde, "Ü.G. ile Antalya'dan iş bulmak için İzmir'e geldik. Alsancakt'ta bir aylığına ev ve araba kiraladık. Daha önceden tanıdığımız E.Ş. ile birlikte içkili restoranda çalışmaya başladık. Paramız bitincede gasp yapmak için plan yaptık. Taksiciyi olayın olduğu yere götürdük. E.Ş. de bizi kiralık araçla arkamızdan takip edip, bir sokak geride bekledi. Taksiciyi durdurup ışıkları söndürmesini söyledik. Para vermesin istedik. İşe yeni çıktığını belirterek cebinde bulunan 5 lira parayı çıkartıp verdi. Kendisi 'beni mi öldüreceksiniz' diye çıkıştı. Gaza basıp kaçmak isdedi. Ben de silahı çıkartıp ateş ettim. Araba aşağıya doğru kayıyordu, el frenini çekip durdurdum. Bizi bekleylen araca bindik. Eve gidip eşyarımızı topladık. Antalya'ya gittik" dediği öğrenildi. Diğer iki zanlının da benzer yönde ifade verdiği belirtildi. İşlemleri tamamlanan Ü.G., Ç.Y. ve E.Ş. adliyeye sevk edildi.

BK(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)