Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ, () - TEKİRDAĞ’da takla atan otomobil, bisikletiyle giden avukat Ongun Mızrak'ın üzerine düştü. Otomobilin altından kaza kırım ekibi tarafından güçlükle çıkarılan Mızrak, ağır yaralı halde hastaneye kaldırıldı.
Kaza, Tekirdağ-İstanbul Yolu Baykallar Mevkisi’nde meydana geldi. İstanbul’dan Tekirdağ yönüne giden Reyhan N. yönetimindekii 34 UK 8751 plakalı otomobil, Baykallar Mevkisi’ne geldiği sırada henüz bilinmeyen nedenle kontrolden çıkarak yol kenarındaki su kanalına çarpıp havalandı ve yol üzerinde bisikletiyle ilerleyen Şarköy Barosu’na kayıtlı avukat Ongun Mızrak’ın üzerine düştü. Otomobilin altında kalan bisiklet sürücüsü Mızrak ağır yaralanırken, olay yerine ambulans, polis ve itfaiye ekipleri çağrıldı. Kazadan şans eseri yara almadan kurtulan diğer bisikletli arkadaşları Ongun Mızrak’ın başından ayrılmadı. Olay yerine gelen kaza kırım ekibinin çalışması sonucu otomobilin altından çıkarılan Mızrak, ambulansla Tekirdağ Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak, tedavi altına alındı. Avukat Ongun Mızrak’ın, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Bisiklet Kulübü sporcularından olduğu ve kazanın olduğu gün de 2 arkadaşıyla birlikte antrenman turuna çıktığı belirtildi.
'BİSİKLET YOLU İSTİYORUZ'
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Bisiklet Kulübü İl Temsilcisi Hakan Eral, kentteki yollarda trafik tehlikesi bulunduğunu ve bisiklet sporu için uygun güzergahların olmadığını, kendisinin de bu tip bir kazaya maruz kaldığını belirterek şöyle dedi:
"Kulüp olarak amacımız gençliği bisiklet sporuna kazandırarak hareketli bir yaşam sağlamaktır. Ancak ben kendim de bisiklet sporcusu olarak, arkadaşımızın maruz kaldığı gibi antrenman yaparken bir kaza geçirdim. Kentimiz büyükşehir oldu. Kulüp olarak bisiklet sporu için trafiğe kapalı çalışma alanları istiyoruz. Şimdi bu kazayı duyan ailelere biz nasıl çocuğunuzu yollayın bisiklet sporcusu olsun derim?"
Kazadan yara almadan kurtulan otomobil sürücüsü Reyhan N. Gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

FOTOĞRAFLI