Mustafa İNSAN/MERSİN, () - MERSİN Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin, sözleşmesi halen devam eden Şehitoğlu Otoparkı'nı tahliye girişimi gerginliğe neden oldu. İtiraz üzerine yıkımı durduran ekipler, gece operasyonuyla otopark girişini iş makinesiyle kazıp kum dökerek kapattı.
İsmet İnönü Bulvarı'ndaki Büyükşehir Belediyesi'ne ait ancak Şehitoğlu Limited Şirketi'ne kiralanan ve sözleşmesi devam eden otoparka gelen zabıta görevlileri, otoparkın boşaltılmasını ve buranın yıkılarak otobüslerin indirme, bindirme yeri olacağını ifade etti. Ellerinde UKOME kararı bulunan ekiplere karşı çıkan otopark işletmecisi Abdulvahap Şehitoğlu ve Avukatı Hakan Atabay, otopark ile ilgili davanın sürdüğünü ve şu anda mahkeme yada mülkü idare amiri tarafından verilmiş bir yıkım kararının olmadığını ifade ederek polis çağırdı. Olay yerine gelen polis ekipleri, kendilerini ilgilendiren bir konu olmadığını, hukuk sürecinin işlediği ve yıkımla ilgili bir şey yapamayacaklarını söyledi. Bunun üzerine olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, otopark sahibi ile görüşerek durumu anlattı. Ardından ekipler, geri çekilerek işlemler durduruldu.
Konuyla ilgili açıklama yapan Avukat Hakan Atabay, "Dün bize UKOME tarafından alınmış bir karar gönderdiler, bugün burayı boşaltmamız için. Ancak böyle bir şey hukuka aykırı bir durumdur. Şu anda ekiplerin elinde mahkeme tarafından ya da mülkü idare amiri tarafından verilmiş bir yıkım kararı olmamasına rağmen buraya gelerek zorla bizi çıkarmaya çalışıyorlar. Bizim yürütmeyi durdurmak için açtığımız dava sürüyor. Mahkeme sürerken de hiçbir şekilde buraya müdahalede bulunamazsınız. Zaten bugün, yarın mahkeme kararı çıkar. Eğer zaten biz haksız isek yada mahkemeden yıkım kararı çıkarsa gelsinler bizi boşaltsınlar. Ancak ellerinde böyle bir karar olmadan burayı boşaltamazlar. Bu hukuk kurallarını çiğnemektir" diye konuştu.
ÇALIŞMA BAŞLATILDI
Tahliye işleminin yapılamamasının ardından Büyükşehir Belediyesi ekipleri gece otopark girişini iş makinesiyle kazıp, kum dökerek kapattı. Kazılan yola ise 'Büyükşehir çalışıyor' yazılı tabele asıldı. Yolun kapatılması üzerine parka araç giriş çıkışı yapılamadı.

FOTOĞRAFLI