İsmail AKDUMAN/SAMSUN, () - SAMSUN’un Canik İlçesi'nde 2010 yılında 15 yaşında olan M.M., öz ağabeyi Musa M.'nin elbiselerini değiştirirken odasına girdiğini ve kendisine elle tacizde bulunduğunu ileri sürerek şikayetçi oldu. Ağabey tutuklandı ve hakkında 21 yıl hapis istemiyle dava açıldı. 9 ay tutuklu kalan ağabey 'suç vasfının değişme ihtimali' üzerine tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Son duruşmada ise genç kız ifadelerini değiştirerek ağabeyinin uçucu madde bağımlısı olduğunu, tedavi edilmesini sağlamak için bu iftirayı attığını söyledi. Bunun üzerine mahkeme Musa M.'nin beraatine karar verdi.
Samsun'un Canik İlçesi Soğuksu Mahallesi'nde 2010 yılı Eylül ayında meydana gelen olayda M.M., öz ağabeyi Musa M.'nin elbiselerini değiştirirken odasına girdiğini ve kendisine elle tacizde bulunduğunu, bu sırada araya giren annesi 40 yaşındaki B.Y.A.'yı da dövdüğünü ileri sürerek şikayetçi oldu. Bunun üzerine gözaltına alınan Musa M. nöbetçi mahkemece tutuklandı. Hakkında da Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'cinsel istismar ve yaralama' suçlarından toplam 21 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Yargılama devam ederken, mahkeme sanığın üzerine atılan suç vasfının değişme olasığını dikkate alarak yaklaşık 9 aydır cezaevinde bulunan Musa M.'yi tahliye etti.
Son kez hakim karşısına çıkan sanık, kız kardeşi ve annesinin kendisine iftira attığını ileri sürerek, "Kardeşim yeni cep telefonu almıştı. Kendisinden eskisini bana vermesini istedim. Bu yüzden aramızda tartışma çıktı. Ben de kendisine vurdum. Araya annem girdi. Kazayla ona da vurmuş olabilirim. Ancak kız kardeşimi kesinlikle taciz etmedim. Arada sırada uçucu madde kullanırım. Tedavi olmak istiyorum" dedi. 
'CEZAEVİNE GİRERSE KULLANAMAZ' DİYE DÜŞÜNDÜM
Duruşmaya katılan M.M.'de daha önceki ifadelerini değiştirerek şunları söyledi:
"Ağabeyim uçucu madde bağımlısı. Evde sürekli huzursuzluk çıkarıyordu. Ben ve annem onun tedavi olmasını istedik. Ancak o tedavi olmayı kabul etmiyordu. Olay günü kendisiyle tartıştık ve bana tokat attı. 'Cezaevine girerse bu maddeleri kullanamaz. Tedavi olur' diye kendisine böyle bir iftira attım. Bana elini bile sürmedi. Kendisinden de şikayetçi değilim."
Duruşmada dinlenen anne B.Y.A. da, kendisini dövdüğü  iddia edilen oğlundan şikayetçi olmadığını belirterek, tedavi olması için yalan söylediklerini kabul etti. Mahkeme heyeti şikayetçi olmaması üzerine Musa M.'nin beraatine karar verdi. 

FOTOĞRAFLI