ERDEK(Balıkesir), () - BALIKESİR’in Erdek İlçesi’nde, yaşı küçük çocuklara cinsel organını göstererek tacizde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan astsubay 27 yaşındaki C.K., çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bu kararı duyan çocukların yakınları baygınlık geçirdi.
Erdek İnzibat Komutanlığı'nda görevli astsubay C.K.’nın, önceki gün küçük yaştaki öğrenciler E.P. ve B.D.'ye, cinsel organını gösterip sözlü tacizde bulunduğu iddia edildi. Çocukların ailelerinin polise başvurarak şikayetçi olmaları üzerine polisler astsubay C.K.’yi gözaltına aldı. Polis, okul ve çevresindeki tüm güvenlik kamera kayıtlarını da incelemeye aldı.
Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu bugün tamamlanan astsubay C.K., geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkartıldı. C.K. nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bu sırada polis, adliye önünde toplanan yaklaşık 150 kişiden oluşan kalabalığı dağıttı. Yüzünü saklayan şüpheli, adliyenin giriş kapısına kadar yanaştırılan polis aracına bindirilip, adliyeden uzaklaştırıldı. Bu sırada bazı çocukların yakınları adliyede bayılınca, hastaneye kaldırıldı.

EÖ,AD(FK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)