SAMSUN'da sağır ve dilsiz gibi davranarak para istemek için girdiği güzellik merkezinde çalışan kıza cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılanan 29 yaşındaki Ali Alparslan önce 12.5 yıl hapse çarptırıldı. Yargıtay'ın kararı bozması üzerine ikinci yargılamada, genç kızın 'ruh sağlığının bozulmadığı' dikkate alınarak ceza 4 yıl 2 ay hapse indirildi.
Adana'dan geçen yıl Samsun'a gelen, boynuna astığı sağır ve dilsiz olduğunu belirten yazı ile sokaklarda dolaşıp işyerlerine girerek para isteyen Ali Alparslan, İlkadım İlçesi Bahçelievler Mahallesi'ndeki güzellik merkezine gitti ve para istedi. Burada çalışan 17 yaşındaki E.Y., Alparslan'a 2 lira verdi. İddiaya göre Ali Alparslan parayı aldıktan sonra gitmeyip, E.Y.'ye sarılıp boynundan öpmeye başladı. E.Y., çığlık atıp Ali Alparslan'ı iterek elinden kurtuldu ve şikayetçi oldu. Polis, kaçan Ali Alparslan'ı, verilen eşkal üzerine kısa sürede yakaladı.
"BELİME SARILIP, BOYNUMDAN ÖPTÜ"
Sorgusundan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Ali Alparslan hakkında, Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'cinsel istismar' suçundan 15 yıla kadar hapis istendi. Savunmasında iş bulamayınca Adana'ya dönmek istediğini, bilet alabilmek için sağır dilsiz gibi davranıp dilendiğini söyleyen Ali Alparslan, taciz suçlamasını kabul etmedi ve şikayetçinin çalıştığı işyerine bile gitmediğini ileri sürdü.
Sanığın yalan söylediğini belirten E.Y. ise "Sabah temizlik yaparken geldi, gelip para istedi. 2 lira verdim. Elimi tuttu, teşekkür eder gibi. Sonra birden kendisine çekti. Belime sarıldı ve boynumdan öptü" diye konuştu. Mahkemede sanığı 12.5 yıl hapis cezasına çarptırdı ve tutukladı.
'RUH SAĞLIĞI RAPORU'
Ali Alparslan'ın avukatlarının kararı temyiz eitmesi üzerine dosyaya bakan Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi, mağdur E.Y.'nin 'ruh sağlığının bozulup bozulduğuna' ilişkin raporun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nce olayın üzerinden 6 ay geçmeden verdiği gerekçesiyle kararı bozdu.
Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava yeniden görülürken, tutuklu Ali Alparslan, önceki savunmalarını tekrar ederek suçsuz olduğunu ileri sürdü. İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan alınan ikinci raporda da genç kızın 'ruh sağlığının olay nedeniyle bozulmadığı' belirtilince mahkeme sanığa bu kez 'cinsel istismar' suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı.