BOLU'da, erkek arkadaşının kendisini rahatsız eden kişinin boğazını şişeyle keserek öldürmesi nedeniyle tutuksuz yargılanan Leman Aslan, yaklaşık 3.5 yıl sonra arkadaşıyla birlikte cinayeti tasarladığı kanaatine varılarak tutuklandı.
Olay, 2010 yılının Eylül ayında Karaçayır Mahallesi'nde meydana geldi. Leman Aslan, erkek arkadaşı 24 yaşındaki Erhan Yavuz'a, evli olan 37 yaşındaki Murat Üster'in kendisini telefonla rahatsız ettiğini söyledi. Bunun üzerine Erhan Yavuz ile Leman Aslan, Düzce'de yaşayan Murat Üster'i Bolu'ya çağırdı. 3 kişi boş bir arsada bira içerken, Erhan Yavuz şişe parçasıyla Murat Üster'in boğazını keserek öldürdü. Erhan Yavuz olayın ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken, Leman Aslan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Davaya bakan Bolu Ağır Ceza Mahkemesi tutuksuz yargılanan Leman Aslan'ın polis tarafından mahkemeye getirilmesine karar verdi. Mahkemede ifade veren Leman Aslan olay günü Erhan Yavuz'un Murat Üster'i para almak için korkutmak istediğini belirterek, "Erhan'ın olayı tasarlayarak gerçekleştirmediği kanaatindeyim. Erhan bana olayın aniden gerçekleştiğini söyledi. Ben suça katılmadım. Olay sırasında mecburen Erhan'ın yanında kalmak zorundaydım. Ayrıca Erhan'dan benimle cinsel ilişkiye girmesi suçundan da olan şikayetimden vazgeçiyorum. Ancak, ben Erhan'la kendi isteğimle cinsel ilişkiye girmedim. Bir gece benimle zorla ilişkiye girdi, ondan sonra ailem beni kabul etmeyeceği için mecburen sanıkla kaldım" dedi.
Mahkeme heyeti Erhan Yavuz ve Leman Aslan'ın, Murat Üster'i öldürmek amacıyla baştan beri fikir ve irade birliği içerisinde bulunduklarına ve eylemi tasarlamak suretiyle gerçekleştirdiklerine karar vererek, tutuklanmasına karar verdi. Leman Aslan kararın ardından polislerin arasında Bolu Cezaevi'ne götürüldü.