GÖZALTINA ALINAN SENDİKACI SERBEST BIRAKILDI
Bursa’nın Karacabey İlçesi'ndeki Sütaş Fabrikası önünde, Tek Gıda İş Sendikası Bursa Şubesi üyelerinin, yaklaşık 3 aydır süren eylemi jandarmanın müdahalesiyle sonlandırılırken, gözaltına alınan sendika teşkilatlanma sorumlusu Suat Karlıkaya ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.
Karlıkaya, serbest bırakıldıktan sonra Tek Gıda İş Sendikası’na üye işçilere destek veren KESK Bursa Şubesi Dönem Sözcüsü Süleyman Ayılmaz, Türk İş’e bağlı Tüm Taşıma İşçileri Sendikası Bursa Şubesi Başkanı Özdemir Arslan, Türk İş 8'inci Bölge Başkanı Sabri Özdemir ile birlikte fabrika önünde açıklama yaptı.
Sendikaya üye oldukları için işten çıkarılan arkadaşlarının işe iadesini istediklerini için eylem yaptıklarını belirten Karlıkaya, “Anayasal, demokratik hakkımızı kullanırken kaymakamlık talimatıyla jandarma tarafından gözaltına alındık. Bundan sonra Türkiye genelinde eylemleri yaygınlaştıracağız. Kanunsuzlukta bulunanlar bunun bedelini ödeyecek. Tüketimden gelen boykot hakkımızı kullanmak adına asılı olan pankartımız uygunsuz görülmüş, o sebeple müdahale edilerek, tüm pankartlarımıza el konuldu. Oysa kamusal alan üzerinde diğer tabelaların bulunduğu gibi bizler de pankart kullanma hakkımızı kullandık” dedi.

FOTOĞRAFLI