ŞANLIURFA'nın Suruç İlçesi'nde, Abdullah Öcalan'ın yakalanarak, Türkiye'ye getirilişinin 15'inci yıl dönümünde yüzleri poşuyla kapalı göstericiler, molotof kokteylli saldırı sırasında polis müdahalesiyle karşılaştı. Polisin zırhlı araçlarla müdahale ettiği ve havaya uyarı ateşi açtığı korsan gösteride 1 kişi seken kurşunla yaralanırken, 3 kişi gözaltına alındı.

Suruç'ta, terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin 15'inci yıl dönümü nedeniyle yüzleri poşulu yaklaşık 50 kişilik PKK yandaşı, izinsiz gösteri yaptı. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan göstericiler, bir markete molotof kokteylli attı. Göstericilere polis zırhlı araçlarla tayzikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Göstericilerin dağılmaması üzerine ise polisler havaya ateş açtı. Açılan ateşte seken bir kurşun, iddiaya göre korsan gösteride yer alan 15 yaşındaki V.Ç.'nin bacağını sıyırması sonucu hafif şekilde yaralanmasına neden oldu. Yaralı genç, çağrılan ambulansla Suruç Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan ve kurşunun bacağını sıyırması sonucu yaralandığı belirlenen V.Ç., ilk müdahalesinin ardından Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi. Acil serviste tedavisi süren V.Ç.'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

V.Ç.'nin tedavi edildiği hastaneye gelen BDP İl Başkanı Celalettin Erkmen, "Biz olayı yeni öğrendik. Çok şükür yaralı gencin hayati tehlikesinin olmadığını öğrendik. Halen doktor kontrolünde tedavisi devam etmektedir. Polis bir el silahla ateş ettiği duyumunu aldık. Şuan ilk aldığımız bilgi bu yöndedir. Seçim süreci içerisinde bu tür gerginliklerin yaşanmasını istemiyoruz. Gerginliğinde hiç kimseye yarar sağlamayacağını çok iyi biliyoruz. Biz her türlü şiddetin karşısında olduğumuzu ve sonuna kadar takipçisi olduğumuzu buradan belirtiyoruz. Seçime şiddetin gölge düşmesine müşahede etmeyeceğiz" dedi.

Öte yandan korsan gösteride 3 kişinin gözaltına alındığı öğrenilirken, Suruç giriş-çıkışları ile ilçe merkezinde polis yoğun güvenlik önlemi aldı.