SURUÇ (Şanlıurfa), () - ŞANLIURFA’nın Suruç İlçesi’nde, DEDAŞ tarafından günde 8 saat elektrik kesintisi uygulanması mahalle muhtarları ve çiftçiler tarafından protesto edildi.
Suruç'ta son zamanlarda her gün 8 saati bulan kesintilerin yaşanmasını protesto için Ziraat Odası'nda toplanan muhtar ve çiftçiler, Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Aralarında Suruç Belediye Başkan Yardımcısı BDP'li Sıtali Bali'nin de bulunduğu grup adına konuşan Ziraat Odası Suruç İlçe Başkanı Ayhan Kılıç, günde 8 saat elektriklerin kesik olduğunu belirterek bu durumun vatandaşı ve çiftçiyi mağdur ettiğini ifade etti.
Sulama yapamayan çiftçilerin ürünlerinin arazide kuruduğunu belirten Kılıç, uyarıda bulunmadan kesintiye gidilmesini eleştirerek şöyle konuştu:
"Suruç halkı olarak DEDAŞ'a bu ilk uyarımızdır. Kesintiler devam etiği takdirde önümüzdeki günlerde tepkimiz daha çok daha sert olacaktır. Bu soruna derhal bir çözüm bulunmalıdır. Tüm halkı cezalandırmaya kimsenin hakkı yoktur. Buradan hükümete de sesleniyoruz; DEDAŞ hukuksuz, kanunsuz uygulaması ile suç işliyor."
Kalabalık, açıklamanın ardından alandan ayrıldı.

FOTOĞRAFLI