BURSA’nın Orhangazi İlçesi’nden yılbaşı gecesi Suriye’ye gideceklerini söyleyerek ayrılan 12 kişiden 6'sı çocuk 9’u dün gece ilçeye döndü. Orhangazi’ye dönen Gülseren Bilgin, eşinin kendisi ve çocuklarını İstanbul Esenler’deki bir eve yerleştirdiğini belirterek, “Eşim bana, ‘Biz Suriye’ye gidiyoruz. Orada ev bulunca sizleri aldıracağız’ dedi. Ondan bir daha haber alamadık. İnternette haberlerimizi görünce geri döndüm” diye konuştu.
Orhangazi’de market işleten Ayte Bilgin, oğlu Serkan Bilgin'in (34), eşi Gülseren Bilgin (33), oğulları Ş.(13), S. (10) ve M.B.'yi (8) da alarak, yılbaşı gecesi ortadan kaybolduğunu söyledi. Oğlu Serkan'ın kendisini 1 Ocak’ta da telefonla aradığını belirten Ayte Bilgin, "Oğlum bana nerede olduklarını söylemedi ve 'artık Türkiye'ye dönmeyeceğiz' dedi. Onlar için korkuyorum" diyerek polise başvurdu.
BİRLİKTE AYRILDILAR
Ayte Bilgin’nin bu açıklamasının ardından Osman Aydın (33) ile eşi Nurgül Aydın (30), çocukları E. (7), B. (3) ve Ö.A.'nın (6 aylık) yanı sıra, Suat Güney (27) ve Murat Yeter’in (32) de, Bilgin ailesiyle birlikte aynı gece Orhangazi’den ayrıldıkları, Aydın, Güney ve Yeter ailelerinin akrabalarının polise yaptığı başvuru sonucu ortaya çıktı.
Yaklaşık iki haftadır kayıp olan Bilgin ve Aydın ailelerinin gelinleri ve torunları, Suat Güney ile birlikte Orhangazi’ye döndü. Dün gece geç saatlerde Serkan Bilgin’in eşi Gülseren Bilgin ve 3 oğlu ile Osman Aydın’ın eşi Nurgül, 3 çocuğunun yanı sıra, aynı aileler ile Orhangazi'den ayrıldığını öne sürülen Suat Güney, birlikte Orhangazi’ye döndü. Serkan Bilgin, Osman Aydın ve Murat Yeter’in ise henüz dönmediği ve nerede oldukları ise bilinmediği öğrenildi.
Orhangazi’den ayrıldıktan sonra İstanbul’da bir evde 15 gün boyunca kaldıkları belirlenen kadın ve çocukların ifadesini alan polis konu ile ilgili soruşturmasını sürdürüyor.
“15 GÜN İSTANBUL’DAKİ BİR EVDE KALDIK”
Orhangazi’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gülseren Bilgin, fotoğrafının çekilmesine izin vermedi. Çocukları dedeleriyle birlikte görüntüleyen gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gülseren Bilgin, Orhangazi’den ayrıldıktan sonra Suat Güney’in İstanbul Esenler’deki evine gittiklerini belirterek, “Eşim bizi Suat Güney’e teslim ettikten sonra Osman Aydın’la birlikte gitti. Eşim bana, ‘Biz Suriye’ye gidiyoruz. Orada ev bulunca sizi aldıracağız” dedi. Cep telefonlarımızın sim kartlarını da aldılar. Onları bir daha hiç görmedik. Evde internet vardı. Sitelerde bizimle ilgili haberleri görünce Suat Güney ile konuştum. O da ‘Eşleriniz sizi bana emanet etti. İster burada kalırsınız. İsterseniz de gidebilirsiniz’ deyince dönmek istediğimizi söyledik” diye konuştu.