Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da yaşayan Suriyeli 24 yaşındaki Enes Muhammet, eşine şiddet uyguladığı için kendisini uyarmak isteyen kayınbiraderi 18 yaşındaki Muhammet Hüseyin'i bıçakla yaraladı.
Olay, merkez Yüreğir İlçesi'nin Kiremithane Mahallesi'nde meydana geldi. Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Adana'nın Kiremithane Mahallesi'nde kiraladıkları evde yaşayan Enes Muhammet, amcasının kızı olan Dilber ile evlendi. Enes Muhammet evlendikten kısa süre sonra da eşine şiddet uygulamaya başladı. Aynı evde oturan Muhammet Hüseyin, şiddete maruz kalan ablasına korumak için eniştesi ile kavga etti.
Kavganın büyümesi üzerine yanında taşıdığı bıçağı çeken Enes Muhammet, kayınbiraderi Muhammet Hüseyin'i sol kasık ve kolundan yaraladı. Kavgayı ayırmak için araya giren Muhammet Hüseyin'in ağabeyi Abdullah Hüseyin, kardeşinin yaralandığını görünce sinir krizi geçirdi.
Kavgayı gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. Enes Muhammet olay yerinden kaçtı.
Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı Muhammet Hüseyin ile sinir krizi geçiren ağabeyi Abdullah Hüseyin'i ambulansla Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Ablasına şiddet uygulayan eniştesi tarafından bıçaklandığını söyleyen Muhammet Hüseyin, "Çalışmıyor, evine bakmıyor. Biz çalışıp kazanıyoruz, o da ablama şiddet uyguluyor. Uyarmak isteyince saldırdı" dedi.
Polis, olay yerinden kaçan Enes Muhammet'i yakalamak için çalışma başlattı.

FOTOĞRAFLI