Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da sokakta yürüyen 29 yaşındaki H.Y.'yi çantasından çekip yere düşürerek sürükleyen Suriye uyruklu 26 yaşındaki Ahmet Mustafa, vatandaşlar tarafından yakalanıp polise teslim edildi. Kapkaç suçlamasını kabul etmeyen Ahmet Mustafa "Ben spor yapıyordum, koşarken yanımdan geçen kadının çantası koluma takıldı" diye kendini savundu.
Olay, merkez Yüreğir İlçesi'nin Özgür Mahallesi'nde önceki gün öğle saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, ev kadını olan 25 yaşındaki H.Y., komşusu ile birlikte pazara gitmek için evden çıktı. Sokakta yürüyen H.Y.'nin arkasından yaklaşan saldırgan, genç kızın omzundaki çantayı askısından tutup çekti. Çantasını bırakmak istemeyen H.Y., yere düştü. Çantayı çekmeyi sürdüren Ahmet Mustafa, genç kızı yerde sürükledi.
H.Y.'nin bağırması üzerine paniğe kapılan Ahmet Mustafa çantayı bırakıp kaçmaya başladı. H.Y.'nin çığlıklarını duyan çevredeki vatandaşlar, koşarak olay yerinden uzaklaşmaya çalışan Ahmet Mustafa'yı yakaladı. Ahmet Mustafa olay yerine gelen polis ekiplerine teslim edildi. Ambulansla Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan H.Y., tedavi edildi. Vücüdundaki sıyrıklara pansuman yapılan H.Y.'ye, polis merkezinde teşhis yaptırıldı. H.Y., üzerinde kot pantolon ve tişört bulunan zanlıyı teşhis etti. Gözaltında, tercüman yardımı ile ifadesi alınan Ahmet Mustafa, kapkaç suçlamasını kabul etmedi. Sorgusunda, "Ben spor yapmak için çıkmıştım. Koşuyordum, yanından geçtiğim kadının çantasının askısı elime takıldı. Koştuğum için de askı da benimle birlikte geldi. Bu sırada dengesini kaybeden kadın yere düştü. Kapkaç yapmadım" diye ifade verdi.
Şüpheli Ahmet Mustafa, sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

FOTOĞRAFLI